Gazete Vatan Logo

Ücretsiz izin parası yatmadı! Ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatıyor? Ücretsiz izin ödeneği sorgulama 2020

Ücretsiz izin ödeneği, Haziran ayının ilk haftasının geride bırakılmasıyla çalışanlar tarafından sorgulanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı İstihdam Kalkanı paketinin detayları belli olmasıyla ücretsiz izin ödeneğinin ne zaman yatacağına ilişkin, araştırmalar da arttı. Binlerce çalışan, ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatıyor, sorusuna yanıt arıyor. Ücretsiz ödeneği sorgulama 2020 detayları…

Ücretsiz izin parası yatmadı! Ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatıyor? Ücretsiz izin ödeneği sorgulama 2020

Ücretsiz izin ödeneği sorgulama, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ücretsiz izin parası ve ödeneği yaptığı açıklamanın ardından yoğunluk kazandı. Ücretsiz izin ödeneği ne zaman alınacak, sorusu öne çıkarın soruların başını çekiyor. Nakdi ücret desteği İŞKUR günlük 39,24 TL olarak işsizlik ödeneceğine hak kazanamayan çalışanlara veriliyor. Ücretsiz izin desteği ayın 8'i itibariyle hesaplara yatırılıyor. Ücretsiz izin uygulaması hakkındaki detaylar…


ÜCRETSİZ İZİN PARASI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere İŞKUR tarafından günlük 39,24 TL olarak ödenen nakdi ücret desteği için ödeme tarihi merak ediliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için uyguladığı nakdi ücret desteği ödemeleri ve tarihleri arama motorları üzerinden araştırılıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında çalışanların ücretsiz izinde bulundukları süre boyunca kullanılan hesaplarına yatacak olan ücretsiz izin parası, 1.177 TL olarak belirlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına 1.177 TL yatırılıyor. Haziran ayı ücretsiz izin desteği de ayın 8'i itibariyle hesaplara yatırılacak.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ İZİN PARASI ÖDEMELERİ DÜN BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, mayıs ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin bugün başladığını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde ödemelerin banka hesapları üzerinden, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapıldığını belirtti.

Bakan Selçuk, 15 Mart 2020'den sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçiler için nakdi ücret desteği ödemelerinin de bugün başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yoğunluğu önlemek amacıyla aldığımız tedbirler doğrultusunda işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerimizin nakdi ücret desteği ödemelerini ise T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0, 2 ve 4 olanlara 9 Haziran'da, 6 ve 8 olanlara ise 10 Haziran'da gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı

Ücretsiz izin desteği TC kimlik numarasına göre yatırıldığından, neden yatmadı diye soranlar öncelikle TC kimlik numaralarını kontrol etmeli.