Gazete Vatan Logo
Çalışma HayatıTürkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasına yeni dönem için başvurular başladı

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasına yeni dönem için başvurular başladı

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasına yeni dönem için başvurular başladı

Garanti BBVA, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist Dergisi iş birliğiyle hayata geçirilen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması” için başvuruların başladığı açıklandı.

Haberin Devamı

Bu yıl yarışmada 5 ayrı kategoride toplam 3 milyon TL ödülün kadın girişimcilere sunulacağı belirtildi. Yeni dönemin yarışması için başvuruların, 15 Kasım 2025 tarihine kadar yapılabileceği duyuruldu.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Kadınların girişimcilik yolu ile güçlenmesinin önemine inanıyoruz ve finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel başlıkta bütünsel bir destek sunuyoruz. Son 5 yılda kadın girişimcilere 225 milyar TL’lik finansman sağladık, 6.000 kadının mezun olduğu Kadın Girişimci Akademisi’ni hayata geçirdik ve ‘Ticaretin Kadınları’ platformu ile yeni pazarlara açılma konusunda onlara yeni ufuklar açıyoruz. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması ise bu vizyonumuzun en görünür ve en güçlü araçlarından biri. Sadece bir ödül organizasyonu değil; kadınların başarılarını görünür kılan, onlara cesaret veren ve ilham yaratan ulusal bir platform. Her yıl binlerce kadının kendi potansiyelini fark etmesine katkı sağlayan yarışmamız, ‘ben de yapabilirim’ diyen girişimcilerin yolculuğuna güç katıyor. Yarışmaya bugüne kadar 50 bine yakın başvuru aldık. Bu yıl da potansiyeline, fikrine, yarattığı farka inanan ve hikâyesini daha fazla kişiye ulaştırmak isteyen tüm kadın girişimcileri yarışmamıza başvurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu ise şunları söyledi: 
“Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması, 2007 yılından bu yana kadın girişimcilerin başarı hikâyelerini görünür kılan, ilham veren ve iş dünyasında kadınların daha güçlü bir şekilde var olmasına katkı sağlayan çok değerli bir platform. KAGİDER olarak, kadın girişimcilerin potansiyellerini ortaya çıkaracak, onları destekleyecek ve cesaretlendirecek her çalışmanın en güçlü savunucusuyuz. Garanti BBVA ve Ekonomist dergisi iş birliğiyle yürüttüğümüz bu yarışma, yalnızca kadınların kendi işletmelerini büyütmelerine değil, ülke ekonomisine, istihdama ve toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sunmalarına da aracılık ediyor. Kadın girişimciliğini yaygınlaştırmak, kadınların yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamak ve başarılarını daha geniş kitlelere ulaştırmak hepimizin ortak hedefi. Tüm kadın girişimcilerimizi, bu fırsatı değerlendirerek kendi hikâyelerini paylaşmaya ve başkalarına ilham olmaya davet ediyorum.”