Gazete Vatan Logo

Tarım ve Orman Bakanlığı görevde yükselme sınavı ne zaman? Tarım Bakanlığı unvan değişikliği sınavı olacak mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, Tekniker, Veteriner Hekim ve çeşitli unvanlarda görev yapan personel 14  yıldır görevde yükselme sınavının açılmasını bekliyor. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı unvan değişikliği sınavı ve GYS ne zaman? Bu yıl Tarım Bakanlığı görevde yükselme sınavı yapılacak mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı görevde yükselme sınavı ne zaman? Tarım Bakanlığı unvan değişikliği sınavı olacak mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan personel yaklaşık 14 yıldır açılmayan görevde yükselme sınavı için adım atılmasını bekliyor. 2023 Nisan ayında KİK karaları doğrultusunda yetkili sendika ve bakanlık arasında görüş birliği yapılmış ve sınavın yapılacağı iddia edilmişti. Peki, Tarım Bakanlığı görevde yükselme sınavı ne zaman, Tarım Ve Orman Bakanlığı unvan değişikliği sınavı bu yıl olacak mı?

Daha önce kamu personel danışma kurulunda görevde yükselme sınavı 3 yılda açılması unvan değişikliği sınavının ise 2 yılda bir yapılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

Bakanlık çalışanlarının verimliliğini artırmak amacıyla, yaş haddinden emekli olacak personelin etkisi altında olan durumun çözümü için, şef, sayman, şube müdürü, teknisyen, tekniker, veteriner hekim gibi pozisyonlarda bulunan personelin talebi doğrultusunda, 2024 yılı içinde bakanlık bünyesinde unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavı takviminin açıklanması bekleniyor. Ancak sınava yönelik net bir tarih henüz paylaşılmadı. 

Haberin Devamı