Gazete Vatan Logo

PİKTES öğretmenlerine kadro gelecek mi, PİKTES temizlik personeli kadroya alınacak mı? PİKTES öğretmen, güvenlik ve temizlik işçisi!

Suriyeli öğrencilerin öğrenimlerini devam ettirmelerini sağlayan, Avrupa Birliği fonlarıyla ilerletilen PİKTES projesi kapsamındaki öğretmen, temizlik ve güvenlik görevlisi kadro bekliyor. PİKTES kadrosu bekleyenler projenin bitmesine az bir süre kala kadroya alınıp alınmayacakları sorguluyor. Peki, Piktes kadrosu gelecek mi? PİKTES temizlik personeli kadroya alınacak mı?

PİKTES öğretmenlerine kadro gelecek mi, PİKTES temizlik personeli kadroya alınacak mı? PİKTES öğretmen, güvenlik ve temizlik işçisi!

PIKTES projesi kapsamında geçici süreli olarak istihdam edilen binlerce öğretmen, güvenlik ve temizlik görevlisi proje bitimi sonrasında işsiz kalmak istemiyor. Peki, PİKTES öğretmenlerine kadro gelecek mi? PİKTES öğretmen, güvenlik ve temizlik işçisi kadrosu hakkında merak edilenler...

PIKTES öğretmenlerine kadro verilecek mi?

PIKTES eğitimcilerinin ve çalışanlarının MEB bünyesinde kadroya alınmasına yönelik bir çalışma bulunmuyor. PIKTES eğitimcilerine yönelik kadro çalışması şu anda yapılmıyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2016 yılından itibaren Bakanlığımızın öğretmen ihtiyacı, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesine göre sözleşmeli öğretmen istihdamı ile karşılanmaktadır. Bu nedenle PIKTES kapsamında görevlendirilen öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak atanması bugün itibarıyla mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda mümkün olamamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.