PİKTES nedir (açılımı)? PİKTES öğretmeni nedir, PİKTES ne demek?
PİKTES nedir (açılımı)? PİKTES öğretmeni nedir, PİKTES ne demek? PİKTES 2016 yılında Suriyeli çocukların Türkiye’de erişimine katkı sağlamak için kuruldu. Proje bazlı olan PİKTES’in ne olduğu ise merak ediliyor. Peki, PİKTES nedir, açılımı ne? PİKTES öğretmeni nedir, PİKTES ne demek?
30.09.2022 Eğitim
Maaşlar 2.000 TL artacak! MEB harekete geçti, Meclis'te kabul edildi, tamamen değişiyor
Maaşlar 2.000 TL artacak! MEB harekete geçti, Meclis'te kabul edildi, tamamen değişiyor Maaşlarda 1.000 ile 2.000 lira arasında artış olacak. TBMM'de kabul edildi. Detaylar belli oldu. Binlerce kişi bekliyordu. MEB harekete geçti. Tüm öğretmenleri çok yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Meclis Komisyonu’ndan geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne göre öğretmenlik, öğretmen, uzman ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Her unvan için ayrı ayrı derece verilecek.
12.01.2022 Çalışma Hayatı
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan EBA TV açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan EBA TV açıklaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yabancı öğrencilerin de Türk öğrencilerle birlikte TRT-EBA TV aracılığı ile derslerini takip ettiğini ve binlerce ders içeriğine ulaşabildiğini ifade etti.
28.05.2020 Eğitim
Yeni EBA yayında! EBA (Eğitim Bilişim Ağı) uzaktan eğitim nedir, kullanımı nasıldır? EBA güvenlik kodu nasıl girilir? EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?
Yeni EBA yayında! EBA (Eğitim Bilişim Ağı) uzaktan eğitim nedir, kullanımı nasıldır? EBA güvenlik kodu nasıl girilir? EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı okulları corona virüs nedeniyle tatil etti. Bir hafta ara tatilin ardından eğitim evden sürecek. EBA öğrenci şifre alma süreci yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki öğrenciler uzaktane ğitimi nasıl alacak. Öğrencilere EBA önerildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih Projesi kapsamında geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak kullanılıyor. Uzaktan eğitim için de kullanılabilen EBA sisteminin nasıl kullanılıyor? Öğrenci, öğretmen ve veli giriş sayfaları nasıl açılır? EBA şu anda aktif mi? EBA şifre yenileme nasıl yapılır? EBA şifre yenileme nereden yapılır? EBA öreğnci girişi hakkında merak edilenler...
13.03.2020 Eğitim
MEB hizmete sundu! 10 milyon kişi kullanıyor...
MEB hizmete sundu! 10 milyon kişi kullanıyor... Milli Eğitim Bakanlığı, 10 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan EBA'yı öğrenci ve öğretmenlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeniledi. Yenilenen EBA'da her öğrencinin çeşitli konulardaki eksiklikleri ayrı ayrı tespit edilecek ve öğrenciye özel içerikler belirlenip önerilecek. Özellikle 11. ve 12. sınıflar için geliştirilen "akademik destek sistemi" sayesinde her öğrenciye özel çalışma programı oluşturulabilecek.Öğretmenler için öğretim teknik ve yöntemleri, eğitim teknolojileri gibi alanlarda kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak içeriklerin bulunduğu "mesleki gelişim alanı" oluşturuldu.FATİH Projesi kapsamında okullara dağıtılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen özel içerikler de EBA'da yerini aldı.
11.09.2019 Eğitim