Gazete Vatan Logo

Yaş tahsisi nedir? Polislik başvurularında yaş şartı ne, yaş düzeltmeleri geçerli mi? POMEM yaş tahsisi hatası nedir?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alımlar başladı. Başvurular, http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak alınıyor. Adayların başvuru şartlarında polislik için istenen yaş şartını sağlamaları gerekiyor. Peki, Yaş tahsisi nedir? Polislik başvurularında yaş şartı ne? Yaş düzeltmeleri geçerli mi? POMEM başvurularında yaş tahsisi hangi yıldan başlar? İşte detaylar…

Yaş tahsisi nedir? Polislik başvurularında yaş şartı ne, yaş düzeltmeleri geçerli mi? POMEM yaş tahsisi hatası nedir?

Polis Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) öğrenci alımları başladı. Başvuru yapacak adaylar için başvuru kılavuzu ve şartlar da açıklandı. Adaylar ön başvurularını http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapabilecek. Başvuru şartlarında yer alan yaş tahsisi ve diğer adıyla yaş düzeltmeleri kafa karışıklığına neden oluyor. Adaylar, yaş tahsisinin ne olduğunu araştırıyor.

YAŞ TAHSİSİ NEDİR?

Yaş tahsisi, bir kimsenin nüfus kütüğüne yanlış yazılmış olan yaş kaydının ve doğum tarihinin yetkili mahkeme kararı ile düzeltilmesidir. Medeni Kanuna göre, mahkeme kararı mevcut bulunmadıkça, şahsi durumlara ilişkin resmi kayıtlar ve kütükler değiştirilemez

POMEM YAŞ TAHSİSİ HATASI NEDİR?

POMEM başvurusu yapan adaylarda, sıklıkla karşılaşılan yaş tahsisi hatasının ne olduğu araştırılıyor. Teknik problem nedeniyle adayların ekranda beliren bu hatanın düzelmesi için, bir süre beklemeleri, ekranı yenilemeleri ardından sayfaya tekrar girmeleri öneriliyor. Sistemsel hatadan kaynaklı bir sorun olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

POLİSLİK BAŞVURULARINDA YAŞ ŞARTI NE, YAŞ DÜZELTMELERİ GEÇERLİ Mİ?

POMEM başvurularında yer alan şartlarda yaş maddesi şu şekilde:

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1993 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak).