Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı kura listesi ne zaman açıklanır?

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi alımı başvuruları 28 Kasım’da başladı. İŞKUR üzerinden alınan başvurular 2 Aralık’ta sona erecek. Başvurularını tamamlayan adaylar işçi alımı kura çekiliş tarihlerini araştırıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı kura listesi ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı kura listesi ne zaman açıklanır?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı için süreç başladı. Yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı’nin taşra teşkilatına en az lise mezunu,  temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, elektrikçi, bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı, marangoz, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, biyomedical cihaz teknolojileri servis destek elemanı, inşaat boyacısı, klinik destek elemanı, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA LİSTESİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

28 Kasım’da başlayan başvurular 2 Aralık’ta sona erecek. Adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden online olarak esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından başvuru şartlarını taşıyan adaylar İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı’na bildirilecek.

İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlıkça doğrudan noter kurası ile belirlenecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen kadrolara asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecek. Bakanlığımızca ilan edilen kadrolara asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecek. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecek. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacak.