Gazete Vatan Logo

MEB en az lise mezunu sözleşmeli destek personeli alacak! İşte MEB personel alımı başvuru şartları!

MEB duyurdu! Sözleşmeli destek personeli alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. İlana göre, Bakanlığa, aşçı, aşçı yardımcısı, temizlik personeli ve şoför alınacak. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 MEB personel alımı başvuru şartları!

MEB en az lise mezunu sözleşmeli destek personeli alacak! İşte MEB personel alımı başvuru şartları!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) en az lise mezunu personel alacak. Yayımlanan ilana göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aşçı, aşçı yardımcısı, temizlik personeli ve şoför kadrolarına personel alacak. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 MEB personel alımı başvuru şartları!

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden Millî Eğitim Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden 12 – 16 Eylül tarihleri arasında alınacak. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İlanda adaylarda aranan şartlar şu şekilde: 

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

- ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Ön lisans mezunları için 2020 yılı KPSSP93, Ortaöğretim mezunları için 2020 yılı KPSSP94, puan türlerinin birinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuranların en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısı kadar aday arasına girmek,

Haberin Devamı

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve benzeri durumu bulunmamak,

- Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,

- Kamu kurum ve kuruluşlarında başvuruda bulunacağı pozisyon unvanında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak,

- Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların başvuruda bulunmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasının; "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kuramların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olmak,

Haberin Devamı

- Adaylar tabloda belirtilen ilan numaralı pozisyonlardan sadece bir tanesine başvurabilecek olup birden fazla pozisyonlara yapılan başvurular ile usulüne uygun ve/veya zamanında yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.