Gazete Vatan Logo

İŞKUR TYP alımları ne zaman? 2022 İŞKUR okullara güvenlik, temizlik personeli alımı başvurusu ne zaman başlayacak, şartları neler?

İŞKUR TYP başvurusu için yapılan aramalar devam ediyor. Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullara güvenlik, temizlik personeli alımı gerçekleştirilecek. MEB bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar ise arama motorlarına yönelerek TYP alımlarının ne zaman başlayacağını sorguluyor. Peki 2022 İŞKUR TYP alımları ne zaman? İŞKUR okullara güvenlik, temizlik personeli alımı başvuru şartları neler, TYP personel alımı başvuruları ne zaman?

İŞKUR TYP alımları ne zaman? 2022 İŞKUR okullara güvenlik, temizlik personeli alımı başvurusu ne zaman başlayacak, şartları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Okulların açılmasına az bir süre kala İŞKUR TYP personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihine yönelik araştırmalar arttı. Peki İŞKUR TYP alımları ne zaman yapılacak?

İŞKUR TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TYP MEB bünyesine alınacak güvenlik görevlisi ve temizlik personellerine ilişkin ilanı henüz açıklanmadı. Alımların eylül ayı ile birlikte başlayacağı bekleniyor.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak eski hükümlü olmamak görevine yapmasını engel bir durumu bulunmamak kamusal haklarından yoksun bulunmamak erkek adaylarını askerliğini yapmış olması Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yaşlılık ve malullük aylığı almıyor olmak vardiyalı çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

En az lise mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 40 yaşını doldurmamış olman, görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen aklen sağlıkken bir problemim olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, güvenlik görevlisi olarak istihdam edecekler için silahlı görevde bulunmasını engel bir durumu olmamak, engelli veya eski hükümlü olmamak.

Haberin Devamı

Belirtilen şartlara sahip olan adaylar için Başvurular İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İŞKUR TYP BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!