Gazete Vatan Logo

2022 Kaymakamlık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaymakamlık mülakatları ne zaman?

2022 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı Ankara’da yapıldı. Adaylar, sınav sonrasında adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, 2022 Kaymakamlık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçların açıklanacağı tarih…

2022 Kaymakamlık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaymakamlık mülakatları ne zaman?

2022 İçişleri Bakanlığı’na alınacak 100 kaymakam alımı için sınav bugün yapıldı. Adaylar sınavın ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor.

2022 KAYMAKAMLIK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 Kaymakamlık sınavı sonuçları 10 Kasım’da açıklanacak. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.

KAYMAKAMLIK MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

İlk 800 aday ve 800. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde “İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihleri İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilecektir.”, 70 ve daha yüksek puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde “Kontenjan nedeniyle mülakata çağrılmadınız.”, 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise “Kazanamadınız.” ibaresi yer alacak. Mülakat tarihleri İçişleri Bakanlığı tarafından sonuçların açıklanmasının ardından duyurulacak.

Haberin Devamı