Gazete Vatan Logo

2022-İcra/2 sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı! İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

ÖSYM, Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2022-İcra/2) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandığını duyurdu. Adaylar, ÖSYM’in sitesinden soru ve cevaplara erişebilecek. Peki, İcra müdürlüğü sınavı ne zaman açıklanacak? İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? İşte İcra müdürlüğü sınavı soru ve cevapları

2022-İcra/2 sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı! İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İcra müdürlüğü sınavının soru ve cevapları adayların erişimine açıldı. ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“25 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı’nın (2022-İcra/2) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 25 Aralık 2022 tarihinde saat 13.35'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel soru kitapçığının görüntüleme süreci, 4 Ocak 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.”

2022-İcra/2 Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayın

İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

İcra müdürlüğü sınavı değerlendirmesinde yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Yazılı sınavda genel yetenek ve genel kültür soruları yirmi (20), alan bilgisi soruları seksen (80) puan ağırlığına sahip olacak şekilde değerlendiriliyor. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı bulunacak.

Haberin Devamı

Alan Bilgisi Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanlar yukarıda belirtilen (a), (b) ve (d) alt bentleri için her biri 0,25; (c) ve (e) alt bentleri için her biri 0,125 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 4/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır. Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 16/9 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Alan Bilgisi Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı Puanı ile Alan Bilgisi Testi Başarı Puanı’nın toplanması ile Genel Başarı Puanı hesaplanacaktır.

Haberin Devamı