Gazete Vatan Logo

Memur zam oranı değişti! Lisans mezunu (9/1) memur maaşı kaç lira, TL oldu?

Memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam oranı arttı, 2023 memur maaşları değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ek zam müjdesini duyurdu.. En düşük memur maaşı kaç lira oldu? Lisans mezunu memur (9/1) maaşı kaç TL olacak?

Memur zam oranı değişti! Lisans mezunu (9/1) memur maaşı kaç lira, TL oldu?

Milyonlarca memura güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Dün açıklanan yüzde 25'lik zammın ardından, zam miktarı revize edildi. Kamu çalışanı milyonların maaşlarında ek zam dolayısı ile artış oldu. Peki kim kaç lira maaş alacak? Memur maaşları kaç lira olacak? En düşük memur maaşı kaç liraya yükselecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni zam oranlarını paylaştı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Dün de 2022 enflasyonunu aldıktan sonra memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş artışını yeniden değerlendirdik. Memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42'ye varan zam yapmıştık. Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkaracak imkanlar sağladık. Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum."

Haberin Devamı

 Zam oranlarının değişmesinin ardından çalışanlar kendi maaşlarını hesaplamaya başladı. Lisans mnezunu bir memur en düşük kaç lira maaş alacak?

Memur ve emeklilerin yüzde 30 zam alması ile en düşük lisans mezunu memurun maaşı 9.707 TL'den 12 bin 632 TL'ye yükseldi.