Gazete Vatan Logo

Sakal serbest mi, memur sakal bırakabilir mi? Kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi, Danıştay sakal kararı 2022 nedir? Memurun sakal uzatması!

Memur sakal bırakabilir mi, kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi? Memurun sakal uzatması ile ilgili alınan karar merak konusu oldu. Sakal uzattığı için uyarma cezası alan memurun kararın iptali için açtığı dava reddedildi. Reddedilen dava sonrası, davacı, kararı temyize götürdü. Peki, Memurun sakal uzatması serbest mi, Danıştay sakal kararı 2022 nedir? Memura sakal serbest mi?

Sakal serbest mi, memur sakal bırakabilir mi? Kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi, Danıştay sakal kararı 2022 nedir? Memurun sakal uzatması!

Memura sakal serbest mi? Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların sakal bırakabilmesine yönelik alınan karar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kılık kıyafet yönetmeliğinde değişiklik olup olmadığı merak ediliyor. İşte Memurun sakal uzatması için verilen Danıştay sakal kararı

Memur sakal bırakabilir mi, memura sakal serbest mi?

Habertürk yazarı Yasemin Güneri, memurların sakal uzatmasının resmen serbest hale geldiğini yazdı.

Danıştay sakal kararı 2022 nedir, memurun sakal uzatması için ne karar alındı?

“Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan ‘sakal kesme’ zorunluluğunun üst hukuk normlarına uygun olmadığına karar vermişti. Bu karara yapılan karar düzeltme talebi de reddedildi” diyen Güneri, böylece kamuda sakal kesmeyene artık ceza verilmeyeceğini belirtti.

Yasemin Güneri’nin köşesinden ilgili bölüm şöyle:

"Silvan Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak görev yapan E.O.Ö. sakal uzattığı için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-(g) maddesi uyarınca uyarma cezası ile cezalandırıldı. E.O.Ö. bunun üzerine Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin iptali istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

Danıştay 12. Dairesi ve Danıştay 2. Dairesi müşterek kurulu, yönetmelikte hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek talebi reddetti.

Bunun üzerine E.O.Ö. dava konusu yönetmeliğin darbe koşulları içinde hazırlandığını ve günün gereksinimlerine karşılık vermeyen normlar içerdiğini, değişen yaşam koşullarına uygun olarak hukuk kurallarının da dönüştüğü ve yönetmeliğin fiilen uygulanmadığını belirterek kararı temyiz etti.

Davalı idare olan Cumhurbaşkanlığı, yapılan temyiz başvurusunun reddedilmesi yönünde savunma yaptı. Cumhurbaşkanlığı, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin ilgili maddesinin iptali talebinin reddi yönünde görüş bildirdi.

Dosyanın geldiği Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, temyiz talebini kabul ederek “sakal kesme” zorunluluğunun yer aldığı yönetmeliğin iptali yönündeki başvurunun kabul edilmesi gerektiğine karar verdi. Bu karara ilişkin yapılan karar düzeltme talebi de sonuçlandı.

Haberin Devamı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz” ibaresinin kaldırılmasına karar verdi."

Kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi?

Danıştay'ın, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yer alan "Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz" ibaresinin kaldırılmasına karar verdiği iddia edildi. Ancak, konu hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Resmi Gazete'de yeni kararın yayımlanması ile birlikte detaylar belli olacak.