Gazete Vatan Logo

3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları!

3600 ek göstergede son durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında açıkladı. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi unvanlarında çalışanların ve emeklilerin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenleme ile ilgili de tarih verdi. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge nedir, ne işe yarar? 3600 ek gösterge maaşı nasıl etkileyecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları!

3600 ek gösterge ile ilgili bekleyiş devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında 3600 ek gösterge çalışmaları hakkında bilgi verdi. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca kesintisiz şekilde sürdürülüyor. Bu konuda da kararlılığımız var.” Açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge düzenlemesiile ilgili de tarih verdi. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge maaşı nasıl etkileyecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son açıklamalar…

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARİH VERDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında 3600 ek gösterge ile ilgili soruları yanıtladı. 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Söz verdiğimiz gibi 6. Dönem Toplu Sözleşme'de 3600 ek gösterge düzenlemesinin 2022 yılı sonuna kadar tamamlanmasını da kararlaştırdık. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 3600 ek göstergeden faydalanacak öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi unvanlarında çalışanlarımızın ve emeklilerimizin haklarında iyileştirmeler yine sağlanacaktır. Ek gösterge düzenlemesine ilişkin teknik çalışmalarımız ve emeklilerimizin, çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik diğer çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca kesintisiz şekilde sürdürülüyor. Bu konuda da kararlılığımız var. Bu kararlılığımızla birlikte emeklilerimiz de inşallah çok çok huzurlu bir ortama kavuşacaktır."

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ ÇALIŞMA TAMAM!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge somut çözülmesi gereken bir sorundur. 3600 için bakanlıkta oluşturduğumuz kurul çalışmalarını tamamladık, Memur-Sen ile görüşme yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge için bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını belirtti.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlık içindeki kurulun çalışmaları tamamladığını, bundan sonraki süreçte diğer bakanlıklar ve Memur-Sen ile görüşme yapılacağını söyledi.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MECLİS’E GELİYOR?

Bakan Bilgin, daha önceki açıklamalarında konunun Meclis’e gelmesi için ocak ayına işaret etmişti. Kasım ortasında bir etkinlikte konuşan Bilgin, “Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında Meclis’e getireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. 2018’den bu yana gündemde olan 3600 ek gösterge konusunun gelecek yılın içinde çözüme kavuşturulması planlanıyor. Ek gösterge hem memurun hem de memur emeklisinin maaşını etkiliyor. 3600 ek gösterge çıkınca özellikle emekli memurların maaş ve ikramiyesi artacak.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Kamuda memur olarak çalışanların emekli olduklarında ne kadar emekli ikramiyesi ve emekli aylığı alacağı, birtakım göstergeler göz önünde bulundurularak hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Bu göstergeler ise hesaplamayı haliyle de maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200'lerden 3600'lere çıkması halinde sadece emeklilik tazminatında 20 bin TL’ye yakın bir artış yaşanıyor. Artış sadece emekli ikramiyesinde değil emekli aylığında da görülüyor.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAR?

3600 ek göstergenin kapsamında şu an için öğretmenler, polisler, din görevlileri ve hemşireler yer alıyor. Sadece bu dört gruptaki çalışanların sayısı bile 1,6 milyon çalışanı buluyor.

Dizenleme Meclis’ten geçerse 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600'e çıkacak.

Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek. Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek.

3600 EK GÖSTERGENİN MAAŞA ETKİSİ NEDİR?

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

Haberin Devamı

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biridir. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.