Gazete Vatan Logo

3600 ek gösterge kimlere verilecek? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge maaşı etkiler mi?

2022'ye kısa bir süre kala milyonlar 3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeleri araştırıyor. Milyonlarca hemşire, polis, din görevlisi, öğretmenin beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili gözler gelecek müjdeli habere çevirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamaları dikkatle takip edilirken 3600 ek göstergenin maaşa etkisi ve kimleri kapsayacağı da merak konusu oldu. Peki, 3600 ek gösterge nedir, maaşa etkisi nedir? 3600 ek gösterge kimlere verilecek? İşte 3600 ek göstergede son durum!

3600 ek gösterge kimlere verilecek? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge maaşı etkiler mi?

3600 ek göstergede son durum milyonların gündeminde... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge çalışmalarına çevrildi. Milyonlarca hemşire, polis, din görevlisi, öğretmen gibi kadroların maaşında değişikliğe neden olacak düzenlemeden emekliler de yararlanacak. Peki, 3600 ek gösterge nedir, maaşa etkisi nedir? 3600 ek gösterge kimlere verilecek? İşte 3600 ek göstergede son durum!

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge devlet memurlarının maaş ve emekli aylığının hesaplanmasında kullanılan bir yöntemdir. Ek gösterge rakamları memurun unvanına, hizmet sınıfına ve derecesine göre farklılık gösterir ve maaşı doğrudan etkiler. Ek gösterge ne kadar yüksek olursa maaş ve emekli maaşı da aynı orantıda yüksek olmaktadır.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge, dört meslek grubunu polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsıyor. Böylece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600'e çıkacak.

Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek. Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek.

Haberin Devamı

Bu da hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıca yeni gösterge ile kamuda yükselmenin önü de açılmış olacak.

3600 EK GÖSTERGENİN MAAŞA ETKİSİ NEDİR?

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biridir. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.

3600 EK GÖSTERGE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek göstergenin çıkacağı tarih henüz belli değil. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde çalışma yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları 3600 ek göstergenin 2022 yılı içinde çaıkacağını işaret ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı değerlendirmede, ek gösterge konusunun gündemde olduğunu ve önümüzdeki yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını açıklamıştı..

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE? BAKAN AÇIKLADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde, 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır."