Gazete Vatan Logo

2022 öğretmen atama kontenjanları (illere göre) ve sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri listesi!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 Temmuz Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvurularının başladığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 31 Ağustos saat 16.00'ya kadar sürecek olan 2022 Temmuz Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuruları başladığı açıklandı. Söz konusu duyurunun ardından sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri listesi ve sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri listesi sorgulanmaya başlandı.

2022 öğretmen atama kontenjanları (illere göre) ve sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri listesi!

Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuruları başladı. Sözlü sınavdan 60 ve üstü puan alan adaylar, tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden yapabilecek. Adaylar en fazla 40 tane eğitim kurumunu tercih edebilecek. Ayrıca, 40 eğitim kurumunu tercih edenler tercih dışı seçenek olarak, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” ve “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini işaretleyebilecek. Söz konusu tercihlerin atamaları ise 1 Eylül'de gerçekleşecek. İşte sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri listesi ve 2022 öğretmen atama kontenjanları…

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI, BRANŞ DAĞILIMI, TABAN PUANLARI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıklamıştı.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Öğretmen ataması branş dağılımı, taban puan ve kontenjanları listesi http://www.meb.gov.tr/ üzerinde yer alan atama kılavuzundaki bilgiler ile de öğrenilecek.

ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı