Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı 2020 | 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı belli oldu mu?

Kıdem tazminatı 2020 yılına girilmesiyle beraber yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, 2020 yılı kıdem tazminatı belli oldu mu? Sorusuna yanıt arıyor. Hakem Kurulu’nun memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam miktarını belirlemesinden sonra, kıdem tazminatı tavanı da netlik kazandı. Peki, 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı belli oldu mu?

Kıdem tazminatı 2020 | 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı belli oldu mu?

Kıdem tazminatı tavanı 2020 yılına girilmesiyle çalışan milyonlar tarafından merak ediliyor. Hakem Kurulu memur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak zam üzerine uzun süre tartışıldı ve 2020 yılında memur ve memur emeklilerine 4+4 zam yapıldı. Enflasyon farkının yüzde 5’in üzerinde olmasıyla beraber kıdem tazminatı tavanını da böylelikle belirlenmiş oldu. Peki, 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

2020 yılı için memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının belli olmasıyla, kıdem tazminatı tavan ücretindeki artışlar da netlik kazandı.

2019 kıdem tazminatı tavanı için 6 bin 380 TL ödeniyordu. Yapılan görüşmelerden sonra ortaya çıkan zam oranlarıyla, 2020 yılı ocak ayında kıdem tazminatı tavan ücreti minimum 6 bin 635 TL olacağı düşünülüyor. Memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranınca kıdem tazminatı tavanı da artacak.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı, çalışılan yılla son brüt ücretin çarpılması sonucu bulunuyor. Bundan sonraki kıdem tazminatı 2020'de oranlara göre hesaplanacak.

Haberin Devamı

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NEDİR?

Kıdem tazminatı tavanı tutarının belirlenmesinde esas olan tutardır. En yüksek devlet memurunun bir hizmet yılı için alacağı azami emeklilik ikramiye tutarını ifade etmek için kullanılır.