Gazete Vatan Logo

Enerji Bakanlığı personel alımı yapıyor! 30 memur alımı yapıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı yapacak. Resmî Gazete’te yayımlanan ilana göre, ve 9. dereceden toplam 30 adet Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcısı alınacağı duyuruldu. Peki, Enerji Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Başvurular ne zaman başlıyor?

Enerji Bakanlığı personel alımı yapıyor! 30 memur alımı yapıyor

Enerji Bakanlığı personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen ilanda "8 ve 9. dereceden toplam 30 adet Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcısı alınacağı duyuruldu. Ankara ilin için 30 uzman yardımcı alımı yapılacak. Ayrıca ilanda, ‘’Giriş sınavına, öğrenim dalları itibarıyla alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması hâlinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasında sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına aittir." İfadeleri kullanıldı. İşte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı ilanı detayları…

ENERJİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

- ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında tabloda belirtilen puan türlerinden 75 veya üzeri puan almış olmak,

- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

Haberin Devamı

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,

- 01/01/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1985 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar),

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmamak,

- Süresi içinde başvurmuş bulunmak.

ENERJİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

26 Aralık 2019 tarihinde Resmî Gazete ‘de yayımlanan ilana başvuru tarihi 20 Ocak 2020 tarihinde başlayacak, en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar saat 16:00 a kadar devam edecek.

Adaylar başvurularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak istenen belgeler ile birlikte, şahsen veya posta yoluyla ETKB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi No:2 Bahçelievler/Çankaya/ANKARA adresine başvurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

30 UZMAN YARCIMCISI KADRO DAĞILIMI

KPSSP 1 puan türünden Makine Mühendisliği alanında 8 kişi.

KPSSP 34 puan türünden Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları alanında 4 kişi.

KPSSP 29 puan türünden Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi İlanında 4 kişi.

KPSSP 1 puan türünden Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği alanında 3 kişi.

KPSSP 1 puan türünden Nükleer Enerji Mühendisliği alanında 3 kişi

KPSSP 4 puan türünden Hukuk 3 alanında Kişi.

KPSSP 1 puan türünden İnşaat Mühendisliği alanında 1 Kişi.

KPSSP 1 puan türünden Endüstri Mühendisliği alanında 1 Kişi.

KPSSP 1 puan türünden Enerji Sistemleri Mühendisliği alanında 1 Kişi.

KPSSP 1 puan türünden Meteoroloji Mühendisi alanında 1 Kişi.

Haberin Devamı

KPSSP 14 puan türünden İktisat, Ekonomi alanında 1 Kişi.

SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş sınavı, 24 Şubat – 06 Mart 2020 tarihleri arasında Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi No:2 Bahçelievler/Çankaya/ANKARA adresinde yer alan Bakanlığımız merkez binası 1. Kat A Blok Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde yapılacaktır. - Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yayınlanacaktır.