Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları bayram öncesi ödenecek mi? Kurban Bayramı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşı bugün yatar mı?

Kurban Bayramı Arfie gününde milyonlarca emekli maaşlarının yatıp yatmadığını merak ediyor. Kurban Bayramı’na saatler kala son hazırlıkları tamamlamak, eksikleri için alışverişe çıkacak pek çok emekli maaşlarının ödenip ödenmediğini araştırıyor. Peki, Zamlı emekli maaşları yattı mı? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları bayram öncesi ödenecek mi? Kurban Bayramı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları bayram öncesi ödenecek mi? Kurban Bayramı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşı bugün yatar mı?

Kurban Bayramı geldi çattı. Milyonlar bayramı karşılamaya hazırlanırken emekliler de bayram öncesi hazırlıklarını tamamlamak ve eksiklerini gidermek için maaşlarının hesaplara yatıp yatmadığını araştırıyor. Peki, Zamlı emekli maaşları yattı mı? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları bayram öncesi ödenecek mi? Kurban Bayramı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar…

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Temmuz zammı ardından zamlı maaş için ödemelerin bayram öncesi yani 8 Temmuz tarihinden önce yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.

SK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını 17 Temmuz'dan itibaren alacaklar. Emekli maaş ödemesinin bayramdan önce yapılacağı yönünde resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ

SSK'lı yeni adı ile 4A sigorta kolu üzerinden emekli olanlar ve 4B yani Bağkur'dan emekli olanların emekli maaşı ödemeleri tahsin numarasının son hanesine göre yapılıyor.

SSK'LI (4A)

Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara her ayın 17'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 7 olanlara her ayın 18'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 5 olanlara her ayın 19'unda,

Tahsis numarasının son rakamı 3 olanlara her ayın 20'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 1 olanlara her ayın 21'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 8 olanlara her ayın 22'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 6 olanlara her ayın 23'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara her ayın 24'ünde,

tahsis numarasının son rakamı 2 olanları her ayın 25'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 0 olanlara her ayın 26'sında aylıkları ve sürekli iş kazası sürekli iş göremezlik gelirleri ödenmektedir.

BAĞKUR'LU (4B)

Haberin Devamı

Tahsis numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar her ayın 25'inde

Tahsis numarasının son rakamı 3,1 olanlar her ayın 26'sında

Tahsis numarasının son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar her ayın 27'sinde

Tahsis numarasının son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.