Gazete Vatan Logo

Çiftçi emeklilere 5000 lira verilecek mi, çiftçiler ikramiye alacak mı? ÇKS ikramiye ne zaman yatacak?

ÇKS olan 5000 TL alacak mı, çiftçi emeklilere 5000 lira verilecek mi? Çiftçiler ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhuriyet bayramı ikramiye müjdesi sonrası SGK, SSK, EYT, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na kayıtlı çalışmayan tüm emekliler 5000 TL ikramiye aldı. ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler ise ikramiye almadı. Peki, Çiftçilere ikramiye var mı?

Çiftçi emeklilere 5000 lira verilecek mi, çiftçiler ikramiye alacak mı? ÇKS ikramiye ne zaman yatacak?

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında çalışmayan tüm emekli vatandaşlara verilen 5000 TL ikramiyeden çiftçilerin alıp almayacağı merak ediyor. Hazineye yükü 61 milyar TL olan ikramiyeden ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler de faydalanmak istiyor.

ÇKS EMEKLİLERİ 5000 TL ALACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenecek Kabine Toplantısında konunun masaya yatırılması bekleniyor. İlk etapta sadece çalışmayan emekli vatandaşların alabildiği ikramiyeden ÇKS sistemine kayıtlı olanların da alıp alamayacağı merak ediliyor. Kabine Toplantısı sonrasında merak edilen konu netleşmiş olacak.

Geçtiğimiz günlerde 11 Kasım ile 14 Kasım tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödemeler yapılmıştı. SSK’lılara 11, 12, 13 Kasım tarihlerinde, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise 14 Kasım'da ödemeler yapıldı. Toplamda 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme gerçekleştirildi.