Gazete Vatan Logo

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi?

Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde! Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala bayram hazırlıkları devam ederken emekli de ikramiyelere temmuz ayında zam yapılır yapılmayacağını ve ikramiyelerin ödeneceği tarihi araştırıyor. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiye 1100 TL olarak ödeniyordu. Enflasyon ile birlikte ikramiyelerin yeniden arttırılmasına ilişkin beklentiler de arttı. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? İşte detaylar…

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi?

Emekli bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih emeklinin gündeminde. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayram hazırlıkları da devam ediyor. Emeklinin gözü bayram öncesi emekliye yatırılan bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalara çevrildi. Temmuz maaş zamları konuşulurken emekliye verilen bayram ikramiyelerine zam beklentileri arttı. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? İşte detaylar…

İKRAMİYELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Haziran ayının sonuna yaklaşılırken bayram ikramiyeleri ile ilgili haberler yakından takip ediliyor. Emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan 1 hafta öncesi yani temmuz ayının ilk haftasında verilmesi bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Haberin Devamı

1.000 lira olarak başlayan ikramiye geçen yıl güncellenerek 1.100 liraya çıkarılmıştı. Asgari ücretliye ara zam, memur ve emekliye ek iyileştirme açıklamalarının ardından ikramiyenin de artabileceğiyle ilgili beklenti artmış durumda. Şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Ancak olası bir iyileştirme durumunda bu tutarın 1.500 liraya çıkabileceği hesap ediliyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALIYOR?

SGK’dan aylık alan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

KİM NE KADAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALIYOR?

Hayatta olan hak sahipleri ödemeyi tam alıyor. Öte yandan vefat eden sigortalılardan dolayı aylık alan hak sahiplerine (dul, yetim) bayram ikramiyesi ödemesi, hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılıyor. Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödeniyorsa, ikramiye de o oranda paylaştırılıyor.

Haberin Devamı