Gazete Vatan Logo

Yeni asgari ücret ne zaman ödenecek? Asgari ücret zammı ne zaman yatacak?

2022 asgari ücretine ek zammın ardından milyonlarca çalışan yeni asgari ücretin ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Asgari ücrete yüzde 30 oranında ara zam ile 5bin 500 TL olarak hesaplara yatırılacak asgari ücret in ödeme tarihi araştırılıyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi bu ay maaşların zamlı yatıp yatmayacağını sorguluyor. Peki, Yeni asgari ücret ne zaman yatacak? Asgari ücret zammı ne zaman yatacak? Asgari ücret ne zaman geçerli? 2022 Temmuz asgari ücret zammının ödeme tarihi!

Yeni asgari ücret ne zaman ödenecek? Asgari ücret zammı ne zaman yatacak?

Asgari ücrete yapılan zammın ardından milyonlarça çalışan yeni zam oranının ne zaman maaşlara yansıyacağını merak ediyor. Kurban Bayramı ile birlikte asgari ücretin bu ay alınacak maaşta olup olmayacağı sıklıkla sorgulanan konular arasında yeralıyor. Peki, Yeni asgari ücret ne zaman ödenecek? Asgari ücret ne zaman geçerli? 2022 Temmuz asgari ücret zammının ödeme tarihi!

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artışla 5 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret ek zammı ile ilgili şunları söyledi:

“Bakanlığımızın tüm taraflarla görüş ve anlayış birliği içinde yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklamak istiyorum. Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir."

Haberin Devamı

.