Gazete Vatan Logo

Yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? Asgari ücrete zam ne zaman belli olacak? 2023 asgari ücret ne kadar olur?

Yıl sonuna yaklaşırken asgari ücret ile ilgili tahminler de gelemeye devam ediyor. Enflasyon rakamlarına göre hesaplamalar yapılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücrete ilişkin açıklama geldi. Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili kamuoyunda farklı rakamlar ortaya atıldığını ancak asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda olduğunu belirtti. Peki, Yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? Asgari ücrete zam ne zaman belli olacak? 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret ile ilgili son gelişmeler…

Yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? Asgari ücrete zam ne zaman belli olacak? 2023 asgari ücret ne kadar olur?

2023 asgari ücret ile ilgili yeni açıklamalar kamuoyu tarafından takip edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret açıklaması geldi.

Yeni asgari ücret nasıl belirlenecek?

Yeni asgari ücrete ilişkin tahminler yapıldığını ve farklı rakamların ortaya atıldığını dikkat çeken Bakan Bilgin, 2023 asgari ücretine ilişkin son kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda olduğunu kararın da enflasyona göre verileceğinin altını çizdi.

Asgari ücrete zam ne zaman belli olacak?

Asgari ücretle ilgili ortaya atılan rakamlara tepki gösteren Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını belirterek, "Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirerek komisyon tarafından belirlenecek" dedi.

Bilgin enflasyon rakamlarına işaret ederek şunları söyledi:

"Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da süreçlerden habersiz."

Haberin Devamı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanması bekleniyor.

2022 asgari ücreti ne kadar?

2022 asgari ücreti temmuz ayında yapılan ek zamla birlikte net 5 bin 500 lira olarak uygulanıyor.