Gazete Vatan Logo

Temmuz’da asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Milyonların gözü asgari ücret zammında! Enflasyon baskısı yüzünden asgari ücret zammı ile ilgili beklentiler artarken hükümet kanadından da açıklamalar gelmeye devam ediyor. MKYK sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret ile ilgili çalışmanın gündemlerinde olduğunu belirtti. Peki, Temmuz’da asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam gelecek mi? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

Temmuz’da asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Asgari ücretlinin alım gücünün enflasyon ve yapılan zamlarla birlikte düşmesi asgari ücret zammı ile ilgili beklentileri arttırdı. Çeşitli kesimlerde asgari ücrete zam ile ilgili sesler yükserlirken hükümet kanadından da açıklamalar gelmeye devam ediyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete Temmuz zammının gündemde olmadığını söylemişti. Ancak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret zammı ile ilgili yeşil ışık yaktı. Peki, Temmuz’da asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam gelecek mi? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik şunları söyledi; "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklama yapan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete Temmuz zammının gündemde olmadığını söylemişti. MKYK sonrası son dakika açıklama yapan Ömer Çelik, "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Basın mensuplarından Erdoğan'a "Yıl başında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir" dediniz.

Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı?" sorusu yöneltilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir."

Haberin Devamı

"Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." yanıtını verdi.