Gazete Vatan Logo

Sözleşmeliye kadro verilecek mi, 600 bin sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeliye kadro müjdesi!

Sözleşmeliye kadro müjdesi sabırsızlıkla bekleniyor. 600 bin sözleşmelinin kadroya geçişini sağlayacak düzenlemede 3+1 formülü öne çıkarken, Bakan Bilgin de sık sık kendi formülleri üzerinde çalıştıklarını aktarıyor. Peki, Sözleşmeliye kadro gelecek mi, sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek?

Sözleşmeliye kadro verilecek mi, 600 bin sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeliye kadro müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen sözleşmeliye kadro çalışması detayları sorgulanıyor. Memur-SEN ile ortak çalışılan sözleşmeliye kadroda teknik çalışmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iki taslak metin için son karar verilecek. Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle hüküm altına alınan sözleşmeli kamu çalışanları düzenlemesinde son adım kaldı. Sözleşmeliye kadro konusunda gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrildi. 

Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek?

Bakan Bilgin "Taşeron işçilerin kadrolu işçi olması için hükümetimiz çok önemli bir adım attı ve kadro verildi vatandaşlarımıza. Yaklaşık o zamanki sayı 90 bin küsur işçimiz bu haktan istifade edemedi. Kasım ayı içinde bu işçilerimiz için olan çalışmalarımızı sonlandırırız. Geçici işçi için ise çalışma farklı. O işçilerimizin hukukunu düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz ve onların bu statülerini değiştireceğiz." dedi.