Gazete Vatan Logo

Kuraklık destekleri ne zaman ödenecek? Çiftçi kuraklık desteği 2021 ödeme tarihi belli mi?

Kuraklık destekleri ne zaman ödenecek? Çiftçileri desteklemek için verilen kuraklık desteği ödemesi hakkında yapılan araştırmalar sürüyor. Gelir kaybı yaşayan ve destek ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçiler, ödemelerin ne zaman yapılacağını sorguluyor. Peki, Kuraklık desteği ne zaman yatacak?

Kuraklık destekleri ne zaman ödenecek? Çiftçi kuraklık desteği 2021 ödeme tarihi belli mi?

Kuraklık desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlanınca destekten faydalanmak isteyen çiftçiler gözlerini ödeme takvimine çevrildi. Çiftçilere yönelik verilecek kuraklık desteği ödemelerinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Peki, Kuraklık destekleri ne zaman ödenecek? Çiftçi kuraklık desteği 2021 ödeme tarihi belli mi?

KURAKLIK DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Hemen şunu belirtelim ki, kuraklık desteği ödemesinin hangi tarihte yapılacağı henüz açıklanmadı. İllerin tarım müdürlükleri tarafından farklı tarihlerde ilanların açılması nedeniyle kuraklık desteği ödemelerinin Kasım ayı itibarıyla başlaması tahmin ediliyor.

KURAKLIK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Destekleme ödemesi, yetersiz yağış nedeniyle kuru şartlarda üretimi yapılan buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut ve mercimek ürünlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen tarım havzalarındaki köylerde yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere yapılacak.

KURAKLIK DESTEĞİ NE KADAR?

Yüzde 30-39 arasında olanlara dekar başına 30 TL,

Haberin Devamı

Yüzde 40-49 arasında olanlara dekar başına 40 TL,

Yüzde 50-59 arasında olanlara dekar başına 50 TL,

Yüzde 60-99 arasında olanlara dekar başına 60 TL,

Yüzde 70-79 arasında olanlara dekar başına 70 TL,

Yüzde 80-89 arasında olanlara dekar başına 80 TL,

Yüzde 90-99 arasında olanlara dekar başına 90 TL,

Yüzde 100 kayıp yaşayanlara dekar başına 100 TL.