Gazete Vatan Logo

İşçi ve memurlar vergiden muaf mı tutulacak? Gelir vergisi ve damga vergisi ne zaman kalkacak?

İşçi ve memur 18.5 çalışanı ilgilendiriyor! Asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor! Düzenleme hazır! Yılbaşı itibariyle İşçi ve memurlar vergiden muaf tutulacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor." dedi. Peki, Gelir vergisi ve damga vergisi ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

İşçi ve memurlar vergiden muaf mı tutulacak? Gelir vergisi ve damga vergisi ne zaman kalkacak?

Memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretleri vergiden muaf tutulacak! 18.5 milyon çalışanı ilgilendiren vergi istisnası ile ilgili açıklamayı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptı. Peki, İşçi ve memurlar vergiden muaf mı tutulacak? Gelir vergisi ve damga vergisi ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

İŞÇİ VE MEMURLAR VERGİDEN MUAF MI TUTULACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak" açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulundu. Elitaş yaptığı açıklamada Memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmının vergiden muaf olacağı duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, toplam 18,5 milyon çalışanı ilgilendiren gelişmenin toplam maliyetinin ise 37 milyar 600 milyon lira olduğunu da açıkladı.

GELİR VERGİSİ VE DAMGA VERGİSİ NE ZAMAN KALKACAK?

Haberin Devamı

Asgari ücreti açıklarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, vergi için verilen kararı duyurmuş, "Vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Yılbaşı itibariyle gelir vergisi ve damga vergisini asgari ücretten kaldırıyoruz. 450 TL'lik yüksek işveren kesimini, kurtarmış oluyoruz" ifadesinde bulunmuştu.