Gazete Vatan Logo

Geçici işçilere kadro var mı? Bakan Vedat Bilgin geçici işçilere kadro açıklaması yaptı mı, son durum ne?

Kamuda çalışan geçici işçi statüsünde olan 50 bine yakın işçi kadro verilip verilmediğini merak ediyor. Taşeron işçiler gibi kamuda geçici işçiler de kadro bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin geçici işçilere yönelik merak edilen soruya yanı verdi. Peki, Geçici işçilere kadro var mı?

Geçici işçilere kadro var mı? Bakan Vedat Bilgin geçici işçilere kadro açıklaması yaptı mı, son durum ne?

Kamuda bir yılda 10 ay çalıştırılıp 2 ay boşta kalan geçici statüde 50 bine yakın işçi var. Bakan Vedat Bilgin son yaptığı açıklamada geçici işçilerin durumunun farklı olduğunu kaydederek "Onlar 10 ay 29 gün çalışıyor, onu 12 aya çıkaracağız, bir yıl çalışacak şekilde kurumlarında çalışma imkânı sağlayacağız. O işçilerimizin hukukunu koruyacak bir düzenleme yapıyoruz, onları bütünüyle bu statülerini değiştireceğiz." demişti. Peki, Geçici işçilere kadro var mı?

Geçici işçilere kadro var mı?

Çalışma hayatındaki konularla ilgili konuşan Bakan Bilgin, sözleşmelilere kadro konusunda "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" dedi.

Geçici işçi, taşeron ve EYT ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bilgin "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı