Gazete Vatan Logo

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne zaman artacak? Yeni asgari ücret ne kadar olur?

Asgari ücret zammı milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Enflasyon oranının artışı ve alım gücünün düşmesi başta olmak üzere kra artışlarında yaşanan artış nedeniyle hükümetin asgari ücrete zam yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Son Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne zaman artacak? Yeni asgari ücret ne kadar olur? İşte Asgari ücret zammı ile ilgili merak edilenler…

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne zaman artacak? Yeni asgari ücret ne kadar olur?

Enflasyon oranının artışı ile birlikte asgari ücrete zam yapılması ile ilgili beklentiler artmıştı. Hükümetin asgari ücret zammı ile ilgili çalışma yapıp yapmadığı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kabine toplantısı sonrasında müjde gibi açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdiğini söyledi. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne zaman artacak? Yeni asgari ücret ne kadar olur? İşte Asgari ücret zammı ile ilgili merak edilenler…

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası asgari ücret ile çalışan işçi, emekli ve memur başta olmak üzere Temmuz zammıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdiğini söyledi.

ÇALIŞMA YAPILIYOR

AK Parti yönetimi de hem asgari ücrete ara zam konusunda hem de sabit gelirliler ve emekli maaşlarının artışı konusundaki görüşlerini ilgili bakanlara iletti. AK Parti kaynakları, tüm şartların zorlanarak, başta emekliler olmak üzere dar gelirlilere yönelik adım atılması gerektiğini dile getirdi. Milletvekillerine bu yönde bazı hazırlıklar olduğu ve temmuz ayında ‘Emeklilere çok memnun olacakları’ bir artış yapılacağı bilgisi verildi. Asgari ücrete ‘enflasyon farkı’ oranında bir ara zam yapılmasının da masada olduğu belirtildi. Ancak asgari ücretle ilgili yasal bir düzenleme yapmak yerine, işverenlerin kendileri inisiyatif kullanarak çalışanlarla ilgili ücret artışına gitmelerinin önünde bir engel bulunmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası asgari ücret zammıyla ilgili soruya şu yanıtı vermişti:

"AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı tarafından hangi takvimde yapıyorlar, onlar için bir şey söylemek için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor."

Haberin Devamı