Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 4 bin TL olur mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret 4. toplantı ne zaman?

2022 asgari ücreti tespit çalışmaları sürüyor. Asgari ücreti 4 bin liranın üstüne çıkaracak formüller üzerinde çalışılıyor. İşçi ve işveren temsilcileri, işçilerin eline geçen net ücretin arttırılabilmesi için sosyal güvenlik primi işçi payında indirim yapılmasını, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını talep ediyor. Gözler asgari ücrette 4. toplantıya çevrildi. Peki, Asgari ücret 4 bin TL olur mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret 4. toplantı ne zaman? Asgari ücret 2022 saat kaçta açıklanacak? İşte 2022 asgari ücreti ile ilgili merak edilenler...

Asgari ücret 4 bin TL olur mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret 4. toplantı ne zaman?

Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunun 2022 asgari ücreti belirleme çalışmaları devam ediyor. Temsilcilerin, bu hafta son toplantısını yaparak 2022 yılı asgari ücretini belirleyerek kararını açıklaması bekleniyor.

NTV Ankara istihbarat şefi Ahmet Ergen asgari ücretin belirleneceği toplantı ile ilgili "İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var. 1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SAAT KAÇTA? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 11.00'de toplanacak. 

ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL OLUR MU?

Yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kaldığı bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talebi var. Bu talep karşılık bulursa asgari ücret 4 bin liranın üstüne çıkacak. Ancak teşvik kısmının ve vergi dilimi ile ilgili uygulamanın Hazine'ye maliyeti var. Bunların değerlendirildiği bir süreç var.

Haberin Devamı

2022 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Karar toplantısı bu çalışmalar nedeniyle uzamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Ankara'da olduğu bugün yoğun bir temas trafiğiyle artık nihai noktaya geleceği yönünde beklentiler var."