Gazete Vatan Logo

Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı?

2022 asgari ücret 16 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü ve son toplantısının ardından Erdoğan, saat 15.00´te 2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücretin 4.250 TL olduğunu söyledi. Apartman görevlisi maaşı ise yüzde 14 SGK (595 TL) ve yüzde 1 (42.5 TL) işsizlik kesintisi yapıldığında net olarak 3 bin 612 liraya denk geldi. Asgari ücrete yapılacak ek zam sonrası apartman görevlisi maaşlarına yönelik aramalar da arttı. Peki, Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı?

Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı?

2022 asgari ücretinin açıklanmasının ardından apartman görevlisi maaşı da 3 bin 612 lira olarak belirlendi. Asgari ücret ek zam konusunun gündeme gelmesiyle apartman görevlisi maaşlarına yönelik de beklentiler arttı. Peki, Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı?

Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi maaşı kaç TL oldu?

Asgari ücret komisyonu asgari ücrete yapılacak ara zam miktarını belirlemek için 2. Toplantısını dün yaptı. Taraflar asgari ücretteki artışın yıl başında olduğu gibi Gelir Vergisi’nden muaf tutulması konusunda anlaştı. Yeni asgari ücretin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Zamla birlikte işsizlik maaşları, genel sağlık sigorta primleri, doğum borçlanması, engelli aylığı, rapor ücretleri ve 66 yaş aylıkları gibi pek çok kalem güncellenecek.

Apartman görevlisi maaşları ise henüz belli olmadı. Asgari ücret ile birlikte apartman görevlisi maaşlarının da artması bekleniyor.

Haberin Devamı