Gazete Vatan Logo

Bakan Işıkhan: Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de bir defaya mahsus verilecek 5 bin liraya ilişkin, "Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.

Bakan Işıkhan: Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Vietnam heyeti ile yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, açıklamalarında şunları kaydetti;

Aralık ayında toplayacağız Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzu, şu an teknik hazırlıkları gerçekleştiriyoruz. İnşallah aralık ayında toplantımızı gerçekleştireceğiz. Allah izin verirse sosyal diyalog kanallarını geliştirerek, hep birlikte, her iki tarafın da işçi ve işveren kesiminin de maksimum faydayı elde edeceği bir noktada uzlaşacağımıza inanıyorum. Tıpkı temmuz ayında yaptığımız görüşme gibi. Onda da fark ettiyseniz çok iyi bir şekilde yönettik sosyal diyalog sürecini. Allah utandırmazsa da inşallah aralık ayında bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Aralık ayının sonunda bitirmek zorundayız. Hayırlı olur inşallah.

Çalışan emeklilere verilecek 5 bin lira

Zaten Mecliste gündeme geçildi. Teknik düzenlemeler kısa sürede tamamlanır tamamlanmaz inşallah emeklilerimizin hesabına... Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak. O da hayırlı olsun. Ben bu arada Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da şükranlarımızı arz ediyorum. Gerçekten çok önemli bir düzenleme oldu. Hayırlı olsun emeklilerimize.

Haberin Devamı

Ev kadınlarına emeklilik hakkı

Çalışmayan kadınlara yönelik bir çalışma, Orta Vadeli Planda ele alacağımız konular arasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiç bir sözü sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz.