Gazete Vatan Logo

WhatsApp’tan hayal kırıklına uğratacak karar! Çileden çıkaran özellikle ilgili flaş gelişme

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Herkes bekliyordu, gelen haber kimseyi memnun etmedi. 7 günlük detay, çileden çıkardı. Uygulamanın süre sınırı 1 saat, 8 dakika 16 saniye olan ‘Herkes için Sil’ özelliğini bir haftaya çıkarması bekleniyordu ama alınan bilgilere göre durum hiç de öyle değil. Konuyla ilgili WhatsApp’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

WhatsApp’tan hayal kırıklına uğratacak karar! Çileden çıkaran özellikle ilgili flaş gelişme

WhatsApp, iOS ve Android kullanıcılarına sunmak için yeni özellikler üzerine çalışmaya devam ediyor. Meta çatısı altındaki popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın iOS için geliştirdiği yeni özellik ise kullanıcıları çileden çıkartacak. 

WHATSAPP YUVA YIKACAK ÖZELLİĞİNİ DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI 

WABetaInfo'nun haberine göre, WhatsApp, sohbetlerden ve gruplardan yeni mesajlar alındığında sistem bildirimlerinde profil fotoğraflarının da görüntülenmesini sağlayan yeni bir özelliği test ediyor. Ancak bu özellik, iOS 15 API'lerini kullanıyor. Bu yüzden yalnızca iOS 15'teki bazı beta test kullanıcılarına sunuluyor. En azından aktarılanlar bu yönde. Android'de ise durum farklı. Çünkü WhatsApp kullanan Android kullanıcıları, WhatsApp'tan bir bildirim geldiğinde bir süredir sistem bildirimlerinde söz konusu bildirime dair profil fotoğraflarını görüntüleyebileceklerdi. Şimdilerde ise WhatsApp "herkesten sil" özelliği için süre sınırını yükseltmeyi planlıyordu. Ancak bu konuda herkesi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. 

Haberin Devamı

WHATSAPP "HERKESTEN SİL" ÖZELLİĞİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI 

WhatsApp'ın "Herkesten Sil" özelliği, bir sohbete gönderilen mesajların, sohbetteki kişilerin görmeyeceği bir şekilde silinmesini sağlıyor. Ancak WhatsApp'taki "Herkesten Sil" özelliği için süre sınırı da bulunuyor. Çok değil, geçtiğimiz yılın kasım ayında 1 saat 8 dakika 16 saniye olan bu sürenin 7 gün 8 dakikaya uzatılacağı konuşuluyordu. Ancak bugün yeni bir haber geldi.

Görünüşe göre WhatsApp, 7 günlük süre sınırından vazgeçti. Çünkü WhatsApp'ın "Herkes için Sil" özelliği için süre sınırını 1 saat, 8 dakika 16 saniyeden 2 gün 12 saate çıkarmayı planladığı ortaya çıktı. Yani WhatsApp herkesten sil süresini 1 haftaya çıkarmayacak. En azından WABetaInfo'nun aktardığı bilgiler bu yönde. 

GEREKSİZ OLABİLİR DÜŞÜNCESİ VAR 

Çoğu insanın bir hafta önce gönderdiği bir mesajı silmek istemeyeceği için süreyi yedi güne kadar uzatmanın gereksiz göründüğü söyleniyor. Ancak, WhatsApp'ın yeni süre sınırını kesinleştirip nihai olarak kullanıcılara sunup sunmayacağı veya bazı değişiklikler getirip getirmeyeceği şu an için net değil. Çünkü WhatsApp bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. 

Haberin Devamı