Gazete Vatan Logo

WhatsApp yeni özelliği test ediyor!

WhatsApp, ikonun üzerinde çıkan açılır pencere ile WhatsApp'ı açmadan daha hızlı sonuca ulaşabileceğiniz yeni özeliği duyurdu.

WhatsApp yeni özelliği test ediyor!

WhatsApp, kullanıcılarına yeni ve farklı özellikler sunmaya devam ediyor. Daha önce aktif kullanıcı sayısını açıklayan WhatsApp şimdi de Android Beta’da ikonun üzerinde çıkan uygulama kısayollarını test ediyor. Bu kısayollar sayesinde WhatsApp’ı açmadan istediğiniz şeye ulaşabileceksiniz.

Örneğin WhatsApp’ı açıp, fotoğrafı çekip daha sonra arkadaşınızla paylaşmak yerine uygulamayı açmadan direkt fotoğraf çekme ekranına gidebilir veya çok fazla konuşmadığınız kişilerle direkt sohbet edebileceksiniz.

WhatsApp Kısayol Kullanımları Devreye Girecek

Yeni sistem uygulamanın kullanımını doğrudan etkileyecek. Kullanıcılar doğrudan uygulamanın üzerinden kısayolları kullanabilecek. Bunun için ayrıca bir sistem kullanmak gerekmeyecek. Yayınlanacak olan yeni güncelleme sonrasında uygulamanın bazı özellikleri doğrudan kullanılabilecek. Bunun için uygulamaya bazı ögeler için doğrudan giriş yapmak gerekmeyecek. Mesela WhatsApp uygulaması üzerinden dosya paylaşımı yapmak istiyorsanız uygulamanın üzerine basılı tutup doğrudan gönderim ekranını seçebileceksiniz. Bu durumda ise uygulamanın açılış ekranıyla uğraşmadan direk gönderi paylaşım alanına geçiş yapacaksınız.

Haberin Devamı

Aynı şekilde diyelim ki fotoğraf çekim ekranına geçmek istiyorsunuz bunun içinde doğrudan uygulama kısayolundan aynı işlemi yaparak da fotoğraf çekim alanına ulaşabileceksiniz. Söz konusu özelliğin bir hayli detaylı bir sisteme sahip olacağını da belirtelim. Yani sadece bunlarla da sınırlı kalınmayabilir. Ek olarak yeni sistemleri de görebiliriz.
WhatsApp uygulaması için tüm bu özelliklerin şu an için test aşamasında olduğu belirtiliyor. Yani henüz yeni güncelleme beta aşamasında. Yeni beta sürümünün de Android üzerinde testlerinin yapıldığı da belirtiliyor. Şu an güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ve yeni güncellemenin iOS işletim sistemine de gelip gelmeyeceği konusunda bilgilerimiz bulunmuyor.