Gazete Vatan Logo

SSK (4A) ve Bağkur (4B) kurumlarına ait hizmet sorgulamaları!

Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK ağı hizmetleri internette SSK Bağ-Kur sorgulama işleminin önünü açıyor. SSK ve Bağ-Kur sigortalısı hem 4A hem de 4B sigorta dökümünü internette SSK Bağ-Kur sorgulama işlemiyle dakikalar içerisinde alabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden hem güvenli hem de kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

SSK (4A) ve Bağkur (4B) kurumlarına ait hizmet sorgulamaları!

21.yüzyıl akıllı teknolojilerinin yaşamın her noktasında kendisine etkin biçimde yer edinmeye başladığı modern çağın Türkiye’sinde kamu hizmetleri alanında da internet etkileri somut bir şekilde görülmeye başlandı. Özellikle Türkiye’nin en çok işlem gerçekleştirilen her bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından hem iş yükünün önemli düzeyde hafifletilebilmesi hem de Türk insanına çağdaş ve modern standartlarda kamu hizmetleri oluşturulabilmesi amacı ile kamu hizmetleri sanal dünyaya taşınıyor. Bu çerçevede internet altyapısını vatandaşlara sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarından olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internetteki e-SGK ağı uygulamaları SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama gibi işlemlerini internet hız ve kolaylığında gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumunun her bir e-SGK ağı uygulaması günümüz Türkiye’sinde internet altyapısını yaşamının her alanında aktif şekilde kullanmakta olan vatandaşların sigorta ve emeklilik işlemlerini internetin sağladığı işlem kolaylıklarından ve zaman tasarruflarından yararlanarak gerçekleştirebilme şansından yararlanabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde milyonlara ulaşan Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükelleflerinin de en güncel sigorta hizmet bilgilerini alabilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebilmeleri mümkün oluyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve aynı zamanda da Bağkur sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini internetin işlem kolaylıkları ve zaman tasarrufu ile gerçekleştirebilmesi günlük iş yaşamında yaşayabilecekleri aksamaların önüne geçebilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Bunun en temel nedeni ise Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet altyapısının aktif olarak sigorta hizmetlerinde kullanılmaya başlamasından evvel, SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için kurumun il ve ilçelerdeki müdürlüklerinde saatlerini alabilecek sıra bekleme çilesine ve yoğun kağıt işlemleri ile boğuşmak durumunda kalmasına neden oluyor. Ancak artık hem SSK hem de Bağkur sigortası mükellefleri akıllı teknolojiler sayesinde nerede olursa olsun internete erişim sağlayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemini günün her saatinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri internet ortamında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini artık sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan her bir e-SGK ağı hizmet uygulaması sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı içerisinden kullanılabiliyor. Bu aşamada Sosyal Güvenlik Kurumu SSK ve Bağkur sigortası mükelleflerine şifresiz ve pratik şekilde internette SSK Bağkur sorgulama gerçekleştirebileceği özel bir E-SGM isimli uygulamayı hizmete ilk olarak sunmuş olsa da 2015’in ikinci yarısından bu yana internet ortamındaki bu SGK uygulaması hizmet dışı durumda bulunuyor. Bu sebep ile de günümüzde hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hem de Bağkur sigorta mükellefleri güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini alabilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ancak SSK ve Bağkur sigortası mükelleflerinin e-Devlet üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı