Gazete Vatan Logo

Rapor ortaya çıkardı! X için korkunç tablo...

Elon Musk'ın X üzerindeki 153 milyonu aşkın takipçisinin önemli bir kısmı sahte görünüyor; en azından bu kullanıcılar eskiden adı Twitter olan platformda artık etkin değil. Araştırmacı Travis Brown tarafından toplanan veriler analiz edildiğinde ortaya bu ilgi çekici tablo çıkmakta. Musk'ın 153 milyonu aşkın takipçisi, ünlü girişimcinin Temmuz ayı sonunda X'te var olduğunu iddia ettiği 540 milyon “aylık kullanıcının” dörtte birinden fazlasını oluşturuyor.

Rapor ortaya çıkardı! X için korkunç tablo...

Eğer Musk'ın verdiği rakamların meşruiyetini sorgulayanlardansanız; söz konusu takipçi sayısı Musk'ın platformu satın almasından önceki aylarda Twitter'ın açıkladığı “aylık aktif kullanıcıların” yarısından fazlasını oluşturmakta.

Rapor şimdilik Musk'ın takipçileriyle sınırlı olsa da bu verileri, Musk'ın hesabının merceğinden platforma bir bütün olarak bakmak için kullanmamak da imkansız. Daha önce de belirttiğimiz gibi Musk'ın yüksek takipçi sayısı, temel olarak Musk'ın hesabının tüm platformun bir mikro kozmosu olduğu anlamına da geliyor.

Aylık kullanıcılar ve aylık etkin kullanıcılar

Ayrıntılı raporu okumayanlar için Musk'ın bazı takipçi verilerinin kısa bir özetini şöyle geçebiliriz: Musk'ın 153 milyondan fazla takipçisinin yüzde 42'sinden biraz fazlasının hiç takipçisi yok. Yüzde 40'tan fazlasının hesaplarından tek bir tweet dahi atılmamış. Musk'ın takipçilerinin yaklaşık yüzde 40'ı ise 10'dan az kullanıcıyı takip ediyor. Bu birkaç şeye işaret ediyor:

Bu hesapların çoğu sahte hesaplar veya botlar olabilir. Ayrıca, hesapların çoğu, etkin olmayan kullanıcılara veya bir hesap oluşturduktan sonra nadiren uygulamaya geri dönen kişilere ait olabilir.

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI İÇİNTIKLAYINIZ...