Gazete Vatan Logo

Metaverse'te İstanbul parsel parsel satıldı! Ama kritik uyarı geldi

İstanbul'un taşı toprağı altındır denir. Artık bu söz sanal dünya için de geçerli. Çünkü yeni yatırım mecrası Metaverse'te İstanbul'da neredeyse satın alınacak arsa kalmadı. Ancak uzmanlar, dolandırıcılık ihtimaline karşı da uyarıyor.

İstanbul'da arsa almak zor olsa da artık arsalar sanal evrende satılıyor. Metaverse yani sanal platformda Türkiye'de 20 bin, İstanbul'da 11 bini aşkın arsanın satışı yapıldı. Bağcılar'da bir Metaverse parseli 135 lirayken, Ortaköy sahilinde bu rakam 500 liraya kadar çıkıyor. Dijital Medya Uzmanı Emre Özcan, "Farklı platformlar aracılığıyla bu arsalar satışa sunuluyor. İstanbul'da satılacak yer kalmadı denebilir. Galata Kulesi, Çırağan Caddesi, camiler, saraylar, okullar sanal alemde satılmış durumda" dedi.

Peki, Metaverse dünyasında arsa almak güvenli mi? Emre Özcan, "İnsanlar buradan arazi alıyor ama Metaverse'te farklı platformlar aynı araziyi başka bir çok kişiye satabiliyor. Çünkü henüz bir kurumsallaşma söz konusu olmadığı için burada arsa alanların çok dikkatli olması gerekiyor" diye uyardı.