Gazete Vatan Logo

İşte iPhone 6!

İşte iPhone 6!

Apple'ın tüm dünyada büyük bir sabırsızlıkla beklenen yeni telefonu iPhone 6'nın lansmanı başladı

California'daki Flint Center'da gerçekleştirilen lansmanda iPhone 6'nın yanında, Apple'ın yeni işletim sistemi iOS8, akıllı saat iWatch'un yanında Apple CEO'su Tim Cook'un birçok sürpriz de açıklaması bekleniyor.

Apple CEO'su Tim Cook podyuma çıktı ve iPhone hakkında bir konuşma yapıyor.

Daha önce Steve Jobs'un bugün lansmanın gerçekleştiği salon olan Flint Center'da 1984'te Macintosh'u, 1998'de ise iMac'i lanse ettiğini anlatan Tim Cook, bugünün ise yine Apple tarihinde çok önemli bir gün olduğunu belirtti. Tim Cook, "Bugün iPhone tarihindeki en büyük ilerlemeyi duyurmaktan mutluyuz.

Cook'un konuşması sırasında arka planda iPhone 6'nın gerçek görüntüsü de yayınlandı.

LANSMANDA WI-FI SKANDALI!
Lansman gerçekleştiği sırada Apple tarafından tüm dünyaya yapılan livestream yani canlı yayın ise çöktü. Aynı zamanda Flint Center'daki wi-fi şebekesinin de çökmesiyle salonda büyük bir şaşkınlık yaşandı. Fakat salonda bulunanlar gelişmeleri sosyal medya üzerinden aktarmaya devam etti.
iPHONE'A DEV EKRAN!
Tercihli olarak satılacak olan iPhone 6'nın bir versiyonu (iPhone 6 olarak tanıtılan) 4.7 inç boyutunda olacak. iPhone 6 Plus olarak satılacak olan ikinci versiyonun özellikleri ise şöyle tanıtıldı. 5.5 inç ekrana sahip olacak olan yeni iPhone, beklendiği gibi bir Phablet yani telefon tablet boyutunda.
iPhone 6'nın kamerası ise 8 mp olacak.
Önceki modellere göre 3 kat hızlı wi-fi bağlantısına sahip olacak. Ayrıca wi-fi üzerinden artık telefon aramaları yapmak da mümkün olabilecek.
Yeni iPhone'larda A8 işlemci kullanılacak. Önceki versiyonlara göre çok daha güçlü olan bu işlemci mevcut iPhone'lara göre yüzde 50'ye varan daha hızlı bir telefon haline dönüştürecek iPhone 6'ları.

Haberin Devamı