Gazete Vatan Logo

Google yapay zekâ çalışmalarını engelliyor!

Google'ın merakla beklenen yapay zekâlı sohbet robotu Bard'ı yakın gelecekte piyasaya sürmesi beklenirken ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Wall Street Journal'ın haberine göre, iki eski Google mühendisi yıllar önce ChatGPT benzeri bir sohbet robotu geliştirdi ve bunu halka sunmayı planladı ancak yöneticiler güvenlik endişeleri nedeniyle buna karşı çıktı.

Google yapay zekâ çalışmalarını engelliyor!

Dönemin Google çalışanlarının verdiği bilgiye göre, 2018 yılı civarında Google'da araştırma mühendisi olarak çalışan Daniel De Freitas, insanların konuşma biçimlerini taklit eden bir sohbet robotu yaratmak amacıyla bir yapay zekâ yan projesi üzerinde çalışmaya başladı. Google'ın yapay zekâ araştırma biriminde yazılım mühendisi olan Noam Shazeer de daha sonra projeye katıldı.

İki mühendis Meena adını verdiği, felsefe hakkında tartışabilen, TV şovları hakkında rahatça konuşabilen, atlar ve inekler hakkında kelime oyunları yapabilen bir sohbet robotu oluşturmayı başardı. İkilinin eski meslektaşları Journal'a, Meena'nın insanların internette arama yapma biçimini kökten değiştirebileceğine inandıklarını söyledi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...