Gazete Vatan Logo

Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır? Bilgisayarım Ram Ve Ekran Kartına Bakma Yöntemleri...

Kullanılan bilgisayarların özelliklerinin bilinmesi kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Özellikle yeni bir bilgisayar alınacağı zaman veya bilgisayar satılacağı zaman bilgisayarın özellikleri öğrenilmek istenmektedir. Bilgisayarın özelliklerine bakmak için ayarlar kısmından erişim sağlanabilmesi mümkün olmaktadır.

Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır? Bilgisayarım Ram Ve Ekran Kartına Bakma Yöntemleri...

Bilgisayar özelliklerine bakarak, bilgisayarın ekran kartı ve RAM bilgileri hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir. Bilgisayarda yer alan sistem özelliklerinin öğrenilmesi aynı zamanda bilgisayarın performansı ile ilgili olarak da bilgi vermektedir. 

Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır?

Bilgisayar kullanıcıları tarafından kullanılan bilgisayarların özelliklerine bakılması büyük bir önem taşımaktadır. Ayarlar menüsü üzerinden bilgisayar özelliklerine bakılması ise mümkün olmaktadır. Bilgisayar özelliklerine bakılması için öncelikli olarak başlat menüsüne basılması gerekmektedir. Ardından ayarlar kısmına girilmesi gerekmektedir.

Hemen sonrasında sistem ve hakkında bölümlerine basılmalıdır. Gerekli yerlere basılmasının ardından açılacak olan sekmede cihaz özelliklerini ve bilgisayar verilerini görüntülemek mümkün olmaktadır. Bilgisayarın ekran kartının öğrenilmesi için ise masaüstünde yer alan bu bilgisayar seçeneğine basılması gerekmektedir. Hemen ardından ise sol bölmede yer alan aygıt yöneticisi bölmesine basılmalıdır.

Haberin Devamı

Aygıt yöneticisi bölümünün açılmasının ardından ise görüntü bağdaştırıcıları seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu şekilde sahip olduğunuz ekran kartı bileşenlerinin görüntülenmesi söz konusu olmaktadır. Bilgisayarın sistem özellikleri, bilgisayarın performansı hakkında bilgi vermektedir. 

Bilgisayarım RAM ve Ekran Kartına Bakma Yöntemler

Bilgisayarda istenilen programların ve oyunların çalıştırılabilmesi için yeterli sistem gereksinimlerine sahip olunması gerekmektedir. Bilgisayarda bulunan RAM ve ekran kartı da oldukça önemlidir. Eğer kullandığınız bilgisayarın ekran kartını ve RAM ini bilmemeniz durumunda ise öğrenmek isteyebilirsiniz. Bilgisayarın özelliklerinin çeşitli yöntemlerle öğrenebilmesi mümkün olmaktadır.

Bilgisayarın ekran kartının öğrenilebilmesi için Windows+R kombinasyonunu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ekran kartının modelinin veya özelliklerinin öğrenebilmesi için kullanılmakta olan en pratik yöntemlerden birisi olduğu söylenebilir.

Ekran Kartı Özelliklerine Bakmak

Haberin Devamı

Windows+R kombinasyonuyla ilk olarak çalıştır ekranının açılması gerekmektedir. Ardından ise aç bölmesine ''dxdiag'' yazılmalıdır. Enter tuşuna bastıktan sonra ise açılan pencerede ekran seçeneğinin seçilmesiyle birlikte ekran kartı hakkında istenilen bilgilere ulaşılması mümkün olmaktadır. 

Kullanılabilecek olan yöntemlerden birisi de ekran kartı bilgilerini aygıt yöneticisinden öğrenmek olarak ifade edilebilmektedir. Aygıt yöneticisinde yer alan görüntü bağdaştırıcıları seçeneğinin açılmasıyla ekran kartı hakkındaki bilgilerin öğrenilmesi söz konusu olmaktadır. 

RAM Özelliklerine Bakmak 

Bilgisayarın Ram bilgilerinin öğrenilmesi için bilgisayarı açtıktan sonra görev yöneticisine girilmesi gerekmektedir. Ardından ise performans sekmesine tıklanması gerekmektedir. Sol köşede yer alan sütundan belleği seçerek sağ üstte açılan bilgilerin incelenmesi gerekmektedir. Bu alanda belleğin türü ve kaç GB olduğu hakkında istenilen bilgilerin edinilmesi söz konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

Ram özelliklerini öğrenebilmek için tercih edilen yöntemlerden birisi de başlat menüsüne tıklayarak arama sekmesine girmek ve açılan alana CMD yazmaktır. Komut sisteminin açılmasının ardından ise uygulamanın yönetici pozisyonunda açılması gerekmektedir. RAM ile ilgili bütün bilgilerin görülmesi için ise ilgili kodların yazılması gerekmektedir.