Gazete Vatan Logo

3G'nin en hızlısı belli oldu

Türkiye'de 4 şehri kapsayan testte ortalama olarak en hızlı veri indiren operatör

Kablosuz telekomünikasyon sistemleri alanında bağımsız ölçümleme şirketi LCC International'ın, Türkiye'de 4 şehri kapsayan testte ortalama olarak en hızlı veri indiren operatör olarak Vodafone'u tescil ettiği bildirildi.

Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamada, Vodafone'un ileri HSPA teknolojisini kullanarak kurduğu şebeke altyapısının, en hızlı veri indirme hizmetini verdiğinin, bağımsız uluslararası bir kuruluş tarafından tescil edildiği vurgulandı.

LCC International'ın, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere 4 ilde gerçekleştirdiği çalışmada bağımsız olarak kendi seçtiği lokasyonlarda eş zamanlı 3 operatör için veri indirme hız testleri yaptığı kaydedilen açıklamada, ortalamada en hızlı veri indirme olanağını Vodafone'un 3G şebekesinin sağladığının tescil edildiği duyuruldu.

Vodafone Türkiye, 2009 yılında 3G hizmetlerini en iyi şekilde sunabilmek için yoğun bir yatırım gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, 3G şebeke ağını Avrupa'nın en ileri 3G teknolojisi HSPA ile kurararak, 3G hizmetlerini 81 ilde aynı anda başlattığı hatırlatıldı.

Ocak 2010 itibariyle, Vodafone'un 3G şebekesi ile birlikte toplam baz istasyonu sayısının 14.400'e ulaştığı ifade edilen açıklamada, 3G lansmanından bu yana kesintisiz artış grafiği izleyen Vodafone'un 3G abone sayısının, 2,5 milyona yaklaştığı ve Vodafone'nun toplam abonelerinin yüzde 14'ünü oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada, 3G sonrasında şirketin aylık ortalama data trafiğinin 20 misli arttığı, Vodafone Mobil Modem'e gösterilen yoğun ilgi sayesinde satış rakamının 100 bine yaklaştığı kaydedildi.

Vodafone 3G hizmetleri arasında yer alan internet tarayıcısı Vodafone Webşın'ı bugüne kadar 450 binden fazla kişinin indirdiği, en çok ilgi gören 3G hizmetleri arasında bulunan Mobil TV'nin, toplam 28 kanal ile hizmet verdiği belirtildi.

-PHIL PATEL-

LCC International'ın test sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye Ürün ve Hizmet Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel, Vodafone'un, bu alandaki geniş bilgi birikimini ve Avrupa'nın en ileri HSPA teknolojisini kullanarak kurduğu güçlü altyapısını 30 Temmuz 2009'dan bu yana Türkiye'nin 81 iline sunduğunu hatırlatarak, LCC International tarafından yapılan hız testinin de bu altyapının ne kadar ileri olduğunu kanıtladığını belirtti.

Phil Patel, şunları kaydetti:

'Kablosuz telekomünikasyon sistemlerinde dünyanın önde gelen bağımsız ölçümleme şirketi LCC International tarafından 4 şehri kapsayarak yapılan test sonucunda Vodafone'un ortalama olarak en hızlı veri indiren operatör olarak tescil edilmesinden ve testlerin yapıldığı tüm lokasyonlarda data bağlantısını başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.'

Haberin Devamı