Gazete Vatan Logo

#### Excel hatası nedir, neden olur? Excel #### hatası nasıl düzeltilir?

Elektronik tablo programı ve iş uygulama programı olan Excel, tablodaki verileri biçimlendirmesine, düzenlemesine ve hesaplamasına olanak tanıyan programların başında geliyor. Veri analistleri ve diğer kullanıcıların veri düzenlemede kullandığı program zaman zaman hata verebiliyor. Kullanıcıların en sık karşılaştığı problemlerin başında gelen #### Excel hatasının ne olduğu ve nasıl düzeltileceği sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. Peki, #### Excel hatası nedir, neden olur? Excel #### hatası nasıl düzeltilir? İşte Excel hatası düzeltme ile ilgili bilmeniz gerekenler…

#### Excel hatası nedir, neden olur? Excel #### hatası nasıl düzeltilir?

İş yerlerinde veri analistleri ve hesaplamalarda sıklıkla kullanılan Excel, formüller aracılığıyla hesapların listelenmesi, hesaplamaların yapılabilmesi amacıyla kullanılan verileri tablolaştırma programlarından biridir. Kullanıcılar zaman zaman Excel programında bazı hatalar alabiliyor. Bunların başında da #### Excel hatası geliyor.

#### EXCEL HATASI NEDİR, NEDEN OLUR?

Bir dizi hashtag ile dolu bir hücre, Microsoft tarafından bir hata değeri olarak adlandırılmaz. Biçimlendirilmiş bir hücreye girilen verilerin uzunluğundan kaynaklanır.

Yani Excel eğer hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar dar bir alanda kullanılıyorsa hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir. Öte yandan saat ve tarih gibi negatif değerleri döndüren formüller de ##### ifadesini gösterebilir.

EXCEL #### HATASI NASIL DÜZELTİLİR?

Bir sütunu hücre içeriklerini tam olarak gösterecek şekilde genişletmek için sütun başlığının sağ kenarını çift tıklatın veya istediğiniz genişliği elde edene dek sütun başlığını sürükleyin.

Haberin Devamı

Öte yandan hücre içeriklerini küçültmek için, Giriş bölümünden "Hücreleri Biçimlendir" ayarlarına girerek "Uyacak şekilde daralt" kutusunu da işaretleyebilirsiniz.