Gazete Vatan Logo

Viennafair’a Türk damgası

İstanbul’dan altı galerinin otuz iki sanatçısının eserleri de sergilenecek

Çağdaş Sanat Fuarı VIENNAFAIR, bu yıl 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Fuarda İstanbul’dan altı galerinin otuz iki sanatçısının eserleri de sergilenecek. Avusturyalı enerji şirketi OMV sponsorluğunda ‘DİYALOG: Art Turkey’ başlığıyla oluşturulan projenin küratörü Viyana’da yaşayan sanat eleştirmeni Nazlı Gürlek. Proje, İstanbul''da faaliyet gösteren bir dizi seçkin sanat galerisine ve sanatçı girişimine sanatseverlerle buluşma imkanı vererek şehirdeki sanat ortamına ilişkin yeterli tanıtım için bir platform oluşturuyor. Türkiye’den davet edilen galerilerin listesi şöyle: The Empire Project, GALERIST, MARS İstanbul, Galeri Nev, Rampa.

Festival coşkusu Side’de

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 25 Ağustos’ta Viyana Schönbrunn Saray Orkestrası’nın Side Antik Tiyatrosu’ndaki konseriyle açıldı. Şef Mete Yalçın yönetimindeki orkestra valslerden polkalara uzanan renkli bir repertuvar sundu. Remzi Buharalı’nın sanat yönetmenliğindeki festival 30 Eylül’e kadar Side Antik Tiyatrosu’nda ve Apollon Tapınağı’nda ücretsiz olarak sürdü. 2 Eylül’de Türksoy Oda Orkestrası, 9 Eylül’de Behzat Gerçeker şefliğinde Enbe Orkestrası, 13 Eylül’de Pekin Senfoni Orkestrası ve 27 Eylül Perşembe Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars programda gözüme ilk çarpanlar.

İstranbul dünya starlarını ağırlıyor

Müzik dünyasının ‘harika çocuğu’ Steve Wonder, daha 13 yaşındayken yayımladığı “Fingertips, Part 2” şarkısıyla, listelerde bir numaraya yerleşen en genç sanatçı olmuştu. Wonder, ‘For Once in My Life’, ‘Superstition’, ‘Sir Duke’, ‘Happy Birthday’, ‘I Just Called To Say I Love You’ ve ‘You’re The Sunshine Of My Life’ gibi onlarca unutulmaz şarkının yaratıcısı. Sanatçı, yarım asırlık müzik yaşamında “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” de dahil olmak üzere 25 Grammy Ödülü sahibi. Stevie Wonder, 14 Eylül’de Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda sahne alacak ve belli ki İstanbul’da yılın en çok ses getirecek konserine imza atacak. Müzik dünyasının efsanevi isimlerinden Sting de, sevilen şarkılarını sadece beş enstürman eşliğinde seslendirdiği Back to Bass turnesi ile Avrupa’dan sonra İstanbul’da hayranlarıyla buluşuyor. Sting, İstanbul’a en son 2006 yılında gelmiş ve Kuruçeşme Arena’da 15.000’i aşkın dinleyiciye unutulmaz bir gece yaşatmıştı. Sanatçı, 7 Kasım’da Fransa’dan başlayacağı sonbahar turnesi kapsamında 26 Kasım’da İstanbul’da Ataköy Atletizm Arena’da konser verecek. Sting Fan Club üyeleri biletlerini normal satış başlamadan önce www.sting.com adresinden satın alabiliyor. 3 Eylül’de satışa çıkacak olan ve çabuk tükeneceğine inandığım biletler için geç kalmamanızı öneririm.

New York dolaylarından Roman esintisi

Makedon, Türk, Yunan ve Amerikalı müzisyenlerin oluşturduğu New York Gypsy All-Stars grubu Balkanların çingene ruhunu funkla birleştirerek yeni bir türe imza atıyor. Dünyanın en iyi müzik okulları Julliard ve Berklee mezunu olan NYGA üyeleri, melodik olarak tüm Balkanları, ritim ve armonilerinde ise bütün dünyayı kapsayan bir çizgi belirlemiş. Daha önce aralarında Selim Sesler, Derya Köroğlu, Al di Meola, Brooklyn Funk Essentials, Hüsnü Şenlendirici, Zülfü Livaneli ve Vassilis Saleas gibi birçok grup ve müzisyenle beraber sahne alan NYGA, yeni çıkan ilk albümleri “Romanetch” ile geniş bir müziksever kitlesiyle buluşuyor.

Notalar göğe yükseliyor

İBB Şehir Tiyatroları, sezon boyunca beğeniyle izlenen iki müzikalini Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi''nde "Müzikal Geceler" adıyla sahneliyor. Biri yılların eskitemediği ve besteleri Rey kardeşlere ait olan ‘Lüküs Hayat’, diğeri de sezonda büyük sükse yapan ‘Şark Dişçisi’. Şark Dişçisi 16 Eylül Pazar, Lüküs Hayat da 17 Eylül Pazartesi saat 20.30’da izlenebilir.

Haberin Devamı