Gazete Vatan Logo

Ünlülere yalandan hasta muamelesi

Vakti zamanında meşhurlar, nahoş alışkanlıklarından kurtulabilmek için rehabilitasyona yatarken, bitkinlik, sıcak çarpması gibi harici dertler uydurur, estetik operasyon muamelesi yapıp mümkün mertebe ne yaptıklarını gizlemeye çalışırlardı.

Britney Spears’ın antikalıklarından, Lindsay Lohan’ın asansördeki uyuşturucu partilerine kadar, artık her türlü akılsızlığın devası olarak rehabilitasyon gösteriliyor. Amerika’daki rehabilitasyon merkezleri, 28-90 gün arası, dışarıya kapalı, dersler, psikiyatrist görüşmeleri, ilaçlar kapsayan programlar anlamına geliyor. Amaç, alkol ya da uyuşturucusuz bir hayatın da tatlı yaşanabildiğini göstermek. Hasta, alışkanlığını terk edebilmek için altında yatan gerçek sebepleri keşfedebilmeyi umuyor. Yıldızların rehabilitasyon sebepleri ise kendi kendini keşiften bir miktar daha dünyevi. Bir kere sıradan vatandaşların kapısından giremedikleri merkezleri tercih ediyorlar. Malibu’daki Promises adlı rehabilitasyon merkezi (Ben Affleck, Britney, Lindsay Lohan ve Matthew Perry’nin tercihi), aylığı 39 bin 500 dolara yoga, masaj, spa, refleksoloji vesaire lüksler sunan 22 odalı bir malikane, kliniklerin en şatafatlısı.

Kliniklerinden de lüksten de vazgeçmiyorlar
Diğerlerinden farklı olarak dışarıda gezebiliyor, paparazzilere yakalanabiliyorsunuz, hastalararası romantizm de diğer tüm kliniklerde yasakken burada destekleniyor. Betty Ford kliniğinin (Drew Barrymore, Billy Joel ve hip hop imparatoru Jay-Z’nin tercihi) aylığı 37 bin dolar ve sloganları da “çekle gelin, kucaklanarak ayrılın”. Olimpik havuz, California’nın meşhur aşçılarının konuk olduğu özel geceler, mısır ikramlı film geceleri gibi ayrıcalıkları var. Malibu’daki Cliffside’ın aylığı 45 bin dolar ve müşterilerini asla açıklamıyorlar, sadece “Dünyanın en zenginleri, altı yatağımızdan birini kapmak için sürekli kapışıyor” diyorlar. Britney, Lindsay gibi ünlülerin kliniğe yatma sebepleri de, hayatlarında kalplerimiz gibi tertemiz bir sayfa açmak filan değil. Öyle olsaydı, rehabilitasyondan çıkışının ertesi gecesi Britney’i elinde şampanya kadehi ile “başarısını kutlarken” göremezdik. İlk akla gelen sebep; halkın sempatisini kazanmak ve gündemde kalmak. Pek göz önünde olmayan asıl sebep ise; plak ve film şirketlerinin sigorta regülasyonları. Şirketler, ellerindeki yıldızları milyonlarca dolara sigortalıyor ancak bu isimler zıvanadan çıkınca primlerini kendileri ödemek zorunda kalıyor. Aylık primleri de en lüks kliniğin bir aylık masrafından yüksek olunca, rehabilitasyona gitmeyi tercih ediyor. Yıldızların rehabilitasyon kararlarını, halkla ilişkiler danışmanları ve muhasebecileri veriyor özetle.

Haberin Devamı