Gazete Vatan Logo

Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın

Yarın Dünya Tiyatrolar Günü ve çocukları Zorlu PSM’de özel bir tiyatro gösterisi bekliyor

Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın

Her şeye rağmen umudumuzu koruyoruz, korumalıyız... Hem kendimiz en çok da geleceğimiz olan çocuklarımız için. Onların mutlu ve sağlıklı bireyler olarak büyümeleri için bugünlerde bizlere daha çok iş düşüyor. Günlük hayatımıza devam edip, çocuklarımızın zihinsel, duygusal ve sanatsal gelişimlerine destek olacak etkinliklere yer açmalıyız. Tiyatro da bunlardan biri... Yarın Dünya Tiyatrolar Günü ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde çocukları çok özel bir tiyatro gösterisi bekliyor.

Lunapark Gezegeni adlı tiyatro oyunu yarın saat 12.30 ve 14.00’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde çocukları bekliyor.
13 yıl önce kurulan ve “Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın” sloganıyla Türkiye’nin hemen her ilinde 600 bini aşkın çocuğu tiyatro ile tanıştıran Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bu güne özel dördüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Çağrı Berat’ın hayallerinden yola çıkarak Lunapark Gezegeni adlı bir oyun hazırladı. Çağrı Berat, yönetmen Gaye Çankaya’nın da içinde yer aldığı ekiple sık sık bir araya geldi. Onun resim defterine çizdiği karakterler oyunda hayat buldu...

Haberin Devamı

‘İlham vermek istiyoruz’

Bir çocuğun hayallerini tiyatro sahnesine taşımanın heyecanını yaşayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu yeni oyunu anlatırken çocuklara ilham olmanın verdiği mutluluğunu paylaşıyor: “Biz Zorlu Holding olarak ülkemizi geleceğe, sınırsız hayal gücünün taşıyacağına inanıyoruz. Zorlu Holding de böyle bir hayal gücü ile Türkiye’nin en büyük gruplarından biri haline geldi. Biz istiyoruz ki insanlar da bizden ilham alsın ve hayallerinin peşinden gitsin. Bu sebeple toplum için eğitim, kültür ve sanat alanında yaptığımız tüm destek, katkı ve projelerde de insanları, hayallerinin peşinden gitmeleri için teşvik ediyor, bizden ilham almaları için cesaretlendiriyoruz.”

Mehmet Zorlu Vakfı’nın “Hayallerine Hayat Ver” projesiyle bugüne kadar binlerce genç ve çocuğun hayatına dokunuldu. Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu şimdi de yeni bir projeyi müjdeliyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Haziran ayında çocuklara yönelik bir hikaye yarışması düzenleyecek. Yarışmayı kazanan hikaye gelecek sezon sahneye uyarlanacak.

Haberin Devamı

La Fonten Orman Mahkemesi’nde

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ise Dünya Tiyatrolar Günü’nü Afyonkarahisar’da kutlayacak. 2008’den bu yana onlarca ilde, 120 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nü bugün ve yarın Afyonkarahisar Park Ala Konferans Salonu’nda “La Fonten Orman Mahkemesi’nde” oyununu sahneleyecek.

İTÜ’nün çöpçü robotları derece getirdi

Viyana’da 12-13 Mart’ta düzenlenen Robot Challenge 2016 Yarışması’nda İTÜ rüzgârı esti. İTÜ ARIGE Takımı, To Bee, Not To Bee ve Bee Of Vienna isimli robotlarıyla rakiplerini geride bırakarak final kategorisine girmeye hak kazandı. İTÜ Arı Teknoloji Geliştirme Kulübü ARITEK Proje Takımı, Avrupa’nın ve Dünya’nın en prestijli robot yarışması Robot Challenge 2016 Puck Collect (Çöp toplama) kategorisinde 3 yarışmacı robotu ile her girdiği yarışmada derece elde etti. Altın, gümüş ve bronz 3 ayrı madalyayı kucaklayan İTÜ Takımının elde ettiği başarı sonrasında uluslararası yarışmanın genel sıralama sonuçlarına göre Türkiye ikinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı