Gazete Vatan Logo

‘Sav’ı devlet dinledi Vakit’e servis yaptı’

Vakİt gazetesinin iddiası üzerine VATAN CHP lideri Baykal’a ulaştı. VATAN Baykal’a sordu: “Sav bilmeden Vakit gazetesi ile görüşmüş olabilir miydi?” Baykal Sav’ın telefonunun kapalıyken bile istihbarat örgütleri tarafından dinlenmiş olabileceğini söyledi:

İDDİA ASILSIZ: Vakit Gazetesinin, açık kalan Sav’ın telefonunu dinledik ve yazdık iddiası kesinlikle doğru değildir. Önder Sav’ın cep telefonundan kesinlikle Vakit gazetesi ile görüşülmemiş ve Vakit gazetesinden aranarak da açık kaldığı için konuşmaları dinlenmemiştir. Bu iddia tamamen asılsızdır.

TURKCELL VERMEDİ: Önder Sav ile Vakit’in görüştüğü iddia edilen telefonun 25 mayıs 2008 günü kimlerin aradığı veya hangi numaraları aradığının tespiti için Önder Sav Turkcell Genel Müdürlüğü’ne yazılı başvuruda bulundu. Ancak Turkcell, abonesine böyle bir hizmeti veremeyeceğini söyledi. Turkcel’e göre, sizin aradığınız numaralar verilebilir, ancak sizi arayan numaralar verilmez. Bunun üzerine Önder Sav Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, savcılık kanalı ile bunu istedi. Cumhuriyet Savcısı’nın bu konudaki iznini bekliyor. İzin verilmesi halinde Turkcell’den o bilgi alınacak.

TELEKOM’DAN BİLGİ ALINIR: Anka Ajansı’nın belirttiği şekilde Telekomünikasyon Kurumu’nun bu konu ile ilgisi yok. Telefon, Turkcell’e ait. Bunun bilgisi Telekomünikasyon Kurumu’ndan değil Sav’ın telefonu için Turkcell’den, Vakit’in telefonu için de Türk Telekom’dan bilgi alınır.

TELEFON AÇIK KALMAMIŞ: Önder Sav’ın, devletin istihbarat örgütünün herhangi bir birimi ancak dinleyebilir. Böyle bir dinlemenin yapılıp yapılmadığı da ortaya çıkacaktır. O zaman bakalım bu iddiayı öne sürenler ne diyecek? Sav’ın telefonu açık kalmamış, devletin güvenlik birimleri dinlemiş ve gazeteye servis yapmıştır.

Haberin Devamı