Gazete Vatan Logo

Onu emzirmeden uyutmayın!

Anne sütü ile beslenme hem bebeğiniz hem de sizin için bir öğrenme süreci. Göğüslerinizde zaten erken süt, diğer adıyla kolostrum mevcut. Sütünüzü o her istedikçe verin!

Bebeğinizi 2-3 saatte bir veya günde 8-12 kez emzirmeniz gerekir. Eğer emmek istemiyorsa yarım saat, bir saat sonra tekrar deneyebilirsiniz ancak ilk haftalarda beş saatten daha uzun süre emzirmeden uyumasına izin vermeyin.

Miniğinizi uyandırmak için:
•Üzerini soyun veya bezini değiştirin.
•Oturtun ve sırtını, karnını, ayaklarını nazikçe sıvazlayın.
•Yüzünü nemli bir havluyla silin.
•Bebeği teninizle temasa geçirin.

Emzirme tekniği
Sütünüz beslenmenizden bağımsız olarak bebeğinizin doğru teknik ve sık aralıklarla emzirilmesi sonucu artar. İşte size birkaç pratik emzirmeyle ilgili bilgi...

1 Meme ucunuzu baş ve işaret parmağınızla yuvarlayarak daha belirgin hale getirin.
2 Bebeği kavramadığınız kolunuzla göğsünüzü destekleyin. Baş parmağınızı areolanın (meme ucunu çevreleyen koyu renkli bölge)1-2cm üzerine koyun, diğer parmaklarınızı da göğsünüzü alttan desteklemek için kullanın. Parmaklarınızın areolaya dokunmamasına dikkat edin.
3 Göğüs ucunuzu bebeğinizin alt dudağına değdirerek ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açar açmaz ağzını göğsünüze yaklaştırarak tüm areolayı kavramasını sağlayın. Süt areolanın arkasında depolandığından bebeğinizin ağzı tüm araolayı kavramış olmalı. Sadece meme ucunuzu alırsa süt gelmeyebilir ve göğüs ucunuz acır. Bebeğinizin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmeli. Sabırlı olun! Çünkü tam yakalama sağlamak için birçok kez denemeniz gerekebilir.
4 Unutmayın emzirme normalde ağrılı veya memeyi acıtan bir olay değil.


Haberin Devamı