Gazete Vatan Logo

Ne tür erkekle yatılmaz?

Ne tür erkekle yatılmaz?

- Soğuğun insanın içini ürperten havasını teninin her santiminde hissederken,
sıcacık güzel kokulu bir eve adım atmanın tadına doyum olmaz. Buz gibi havanın etkisiyle yay gibi gerilmiş vücudun rahatlamaya, keskin bir bıçak gibi duran dudaklarına bir tebessüm yerleşmeye başlar sıcak bir atmosferle. Böyle bir gece, saatlerce çalışmanın getirdiği yorgunlukla eve vardığımda aklımda olan tek şey bir an önce yatağıma girip uyumaktı. Tam uykunun o, insanı her türlü düşünceden uzaklaştıran huzuruna teslim olmak üzereydim ki telefonum çalmaya başladı gecenin karanlığında. Kalkıp telefonu açmak ile açmamak arasında gidip geldikten sonra önemli bir şey olmuş olabileceği endişesiyle hala çalmaya devam eden telefonu uzanıp aldım. Telefonun öbür ucundaki ağlamaklı ses olanca gücüyle konuşmaya başladığında sesin şiddetiyle irkildim. Bir anda bütün uykum dağıldı, gitti. Arayan yakın kız arkadaşlarımdan biriydi. Epey bir süredir ağlamış olduğunu ses tonundan anlayabiliyordum. İçini çeke çeke anlatmaya koyuldu, onu bu derece üzen şeyin ne olduğunu.

- Ne vakit mutsuz bir kadın görsem az çok tahmin edebiliyorum onu bu derece mutsuz eden şeyin ne olduğunu. Bir kadını para, pul, kariyer konularından daha çok mutsuz eden tek şey; sevdiği erkektir. Hiçbir şey, sevilmediğini, yeterince istenmediğini ya da tercih edildiğini düşünmesi kadar mutsuz edemez bir kadını.
Ne acı ki olağanüstü başlayan nice aşk da üzerinden çok uzun zaman geçmeden yerini gözyaşına, umutsuzluğa ve çaresizliğe bırakıyor.
Ve kadın bu acının üzerinden biraz zaman geçince hemen başka bir aşka yelken açıyor ama aynı acı sondan kurtulmayı başaramıyor. Bir türlü uzak durulması gereken erkek tiplerinden koruyamıyor kendini. Ya hayatın sıradanlığı içinde aşkın heyecanına yenik düşüp gözü kapalı dalıyor olaya ya da gerçekten anlayamıyor.
Arkadaşımın üzücü tecrübesini dinlerken bir ilişkide yapılması gerekenler ile uzak durulması gereken erkek tiplerini yazmak da
farz oldu bana.

1 Evliler kurulu düzenini bozmaz

Kaçınılması gereken erkek tiplerinin başında gelirler. Karakterleri ister yumuşak ve romantik, ister havai ve çapkın olsun evli erkek ile daha baştan yenileceğinizi ve üzüleceğinizi bilerek başlarsınız bir ilişkiye. İstediği kadar karısıyla ne kadar mutsuz bir evlilik hayatları olduğundan bahsetsin, asla kurulu düzenini bırakmak istemeyecektir. Kafasındaki sorunu şöyle çözmüştür; nasılsa bu kadına hissettiklerimde gün gelince evdekine hissettiklerime benzeyecek... Eee o halde evdeki bulgurdan olmaya ne gerek var? Siz istediğiniz kadar en güzel yemekleri yapın, en seksi görünümünüze bürünün, en olağanüstü şekilde sevişin sonuç değişmez. Evdeki evde olmaya devam edecek, sizinle de o aşk ve tutku devam ettiği ve siz onu zorlayacak isteklerde bulunmadığınız sürece ilişki devam edecektir. Bakmayın siz filmlere... Tüm özel günlerde yalnız kalmayı, geceleri tek başınıza uyumayı, kaçamak anlarda mutlu olmaya çalışmayı, en önemlisi başka bir kadının erkeğini ara sıra alarak ikinci kadın olmayı kendinize yedirebiliyorsanız hava hoş. Ama sonu mutsuzluk sakın unutmayın.

2 Çapkın erkekler çok iyi rol yapar

Çapkın erkek kadına nasıl davranacağını çok iyi bilen erkektir. O kadar çok kadınla birlikte olmuştur ki neler yapması gerektiğini ondan iyi kimse bilemez. Daha ilk buluşmanın ardından evinize veya iş yerinize çiçekler, çikolatalar yollar, gece yarısı güzel mesajlar atar cep telefonunuza. Size deliler gibi aşık olduğunu düşünmeye başlarsınız. Onunlayken ayaklarınız yere değmez, sizi uçurur adeta ama ne yazık ki yere çakılışınız da aynı hızda olacaktır. Çünkü daha güzel bir vücut, daha yeni bir heyecan için anında uzayacaktır. Siz daha ne olduğunu anlamadan başka bir aşka yelken açmıştır bile.

3 Playboy tiplerin cinsel sorunları olabilir

Sakın playboyları sosyetik gençler zannetmeyin. Her meslek grubundan ve sosyal sınıftan çıkabilirler. Yaşlısı da vardır, genci de. Tanınmışı da vardır, adı sanı duyulmamışı da. Bunların çapkın erkelerden farkı ilişki yaşamamalarıdır. Her gün veya her hafta başka bir kadın görülür yanlarında. Çapkın erkek aşka aşıktır ve doyumsuzdur ama bu tipler ruhlarındaki göstermek istemedikleri bir şeyi saklamak isterler aslında. Çoğu kez cinsel bir probleme sahip olduklarından dolayı hem kendilerine hem de çevrelerine, bilinçaltı bir şekilde ne kadar üstün ve arzu edilen bir erkek olduklarını ispat etmek için kadından kadına gezinir dururlar. Aynı anda birçok kadınla görüşürler. Ama bir ilişki yaşayamadıklarından derin değillerdir ve kendilerinin sevilmesine yetecek zamanı bırakmadıklarından mutsuzdurlar. Böyle bir tip görüldüğü anda uzak durulması gereken erkeklerin başında gelir. Eğer kafanızı dağıtmak ve eğlenmek istiyorsanız siz bilirsiniz. Başkasının yapamadığını ben yaparım gibi boş bir hevesle kendi ruhunuzdaki değersizlik duygusunu burada doyurmaya çalışmayın zira bundan da bir şey olmaz unutmayın.

4 Cebinde cimri olan duygularında da cimridir

Hayatta çok az şey cimri erkek kadar itici olur. Hesabı size ödeten veya bölüşmek isteyen erkekle ikinci kez buluşmayın bile. Cebine cimri olan erkek duygularında da cimri olur çoğu kez. Çünkü vermek eyleminden nefret eder. Ne maddi bir şey ne de manevi. Sevgilisine küçük hediyeler almayı da bilmez, karşısındakini hoş tutmayı da. Sakın buradan “İyi de adamın parası yok belki de” demeyin. Hediyenin pahalı bir şey olmasına gerek yoktur, küçücük bir şey bile mutlu edebilir çünkü kadını. Cimri erkek bir şey de beklemez sizden çünkü sizden bir şey gelirse aynısını kendisinin de yapması gerektiğinden korkar. Böyle bir ilişkide baştan, para yüzünden yapılacak kavgaları, özel günlerde kendinizi kötü hissedebileceğinizi, gittiğiniz mekanlarda hesabı bölüşeceğinizi, arkadaşlarınızın yanında zaman zaman küçük düşebileceğinizi hesaba katın. Yok ben ille de istiyorum derseniz siz bilirsiniz. Ama benim tahammül edemediğim bir tiplemedir.

5 Yeni yeni tanınmaya veya zenginleşmeye başlayan erkek

İkisi de aynı psikolojiyi paylaşır aslında. Yeni yeni tanınmaya veya yeni yeni zenginleşmeye başlamış erkek açtır. Yıllardır içinde bastırdıkları ve geçmiş hayal kırıklıklarını oluşan yeni durum üzerinden temizlemek isteyecektir evvela. Bu yüzden bu erkekler evvela eldeki kadını değiştirmek ister. Evli iseler boşanmaya, birlikte iseler ayrılmaya başlarlar. Yeni durumun onlara bir albeni kazandırdığı yanılsaması ile yaşamaya başlarlar. Hayatta en kötü şeyin şöhreti ya da parası yüzünden onunla birlikte olan insanlar olduğu gerçeğinin farkında olmadan atlarlar ortamlara. Böyle adamların ruhlarındaki açlığı doyuruncaya kadar zincirlerindeki halkalardan biri olmak istemiyorsanız arkanıza bakmadan kaçın. Biraz mesafe ve ilgisizlik bunları daha çok kamçılayacaktır ama ne yazık ki o büyük boşluk bu şekilde dolmayacaktır. Sizin de ruhunuzda değersizlik ve yetersizlik duygusu yoğunsa ve böyle bir adamla gözüküp bu duygudan kurtulmaya çalışıyorsanız bilemem. Ama ille de şöhretli ya da zengin adam isterim diyorsanız, şöhretini ve parayı hazmetmiş bir adam bulun bari de tüm bunların boş olduğunu anlayacak
kadar tecrübe geçirmiş ve gerekli acıyı çekmiş olsun.

Gökyüzü geriliyor sinirlerinize hakim olun



Birkaç gün evvel oluşan yeniayın hepimizin hayatına getirdiği yeni temalardan geçen hafta bahsetmiştik. Bu hafta sakin ve sessiz başlayacak ama hafta sonu ortamın elektriklenmeye ve gerilmeye başladığını hissedebilirsiniz. Bunun nedeni güneş ile Uranüs arasında oluşacak negatif ve zorlayıcı açı. Kasımın 22’si civarı ne yaşadığınızı anımsarsanız, yaşayacağınız şeyin ne olacağını az çok kestirebilirsiniz. Şimdi Uranüs güneşe kafa tutacak.

Uranüs astrolojide aniliği, devrimleri, sürprizleri, önceden kestirilemeyen şeyleri gösterir. Bilimi ve astroloji de simgeler. Uranüs şok eder. Aniden yıkar ve geçer. Olumlu açılarında aniden gelişen güzel sürprizler yaşatır insana, ayaklarını yerden keser ama olumsuz açılarında hiç beklenmedik anda, hiç beklenmedik şeyler yapar, yıkar geçer. Bir süredir gezegen döngülerinden dolayı gezegenler sırasıyla Uranüsle takıştılar ve biz de bunun etkilerini kendi hayatlarımızda yaşadık. Ani bitişler ve başlangıçlar, beklenmedik durumlar yaşadık. Aklımıza gelmeyen şeyler oldu ve eski yerini yeniye, yeni durumlara bıraktı. Ocak ayında Uranüs’ün güzel ve sürprizli yüzünü deneyimleyeceğiz ama ondan evvel bir kez daha gergin bir hafta sonu bizi bekliyor. Hemen ardından 28’inde de zorlayıcı bir dolunay yaşayacağız.

İkizler büyük ödemelerle karşılaşabilir

n Koçlar ve teraziler dolunaydan en çok etkilenenler olacak. Çünkü Uranüs koç burcunda ve karşıt burcu teraziyi de koç kadar zorlayacak. Kendileri veya yükselen burçları koç veya terazi olanlar oldukça gergin olan bu hafta sonunda sinirlerine hakim olmalı ve sonradan üzülecekleri sözler söylememeliler. İlişkiler ana temaları olacak. Teraziler karşılarındaki partnerlerinin tuhaf bir yönünü fark edip şok olabilirler. Eve ve aileye ait konularda anlaşmazlıklar yaşanabilir veya aileleri ile partnerleri arasında kalabilirler. Koçlar sakin olmaya daha çok özen göstermeliler.
n Boğa ve akrepleri bu etkileşim doğrudan etkilemiyor. Akrepler yakın çevre ve kardeşlerle ilişkilerinde dikkatli olmalılar. Çevrelerindeki herkes gergin ve öfkeli olacak. Arabalarında arıza çıkabilir. Boğalar ise yurt dışı ve yabancılarla ilişkilerinde elde olmayan nedenlerle çıkan olumsuz durumlarla mücadele etmek zorunda kalabilirler.
n İkizler ve yayların odak noktaları para olacak. Hiç beklenmedik bir ödeme ile karşı karşıya kalmak onları epey zorlayabilir. Bu büyük ödemeyi yapmaya mecbur olabilirsiniz, bu da epey sinirlerinizi bozabilir.

Yengeçler rakiplerine dikkat etmeli!

- Yengeç ve oğlaklar dikkatlerini ailevi konular ile kariyerlerine çevirecekler. Yengeçler kariyerlerine dişli bir rakip ile mücadele edebilirler. Veya yine kariyerleri ile ilgili sürpriz bir gelişme yüzünden partnerleri ile sorun yaşayabilirler. Oğlaklar ise ailevi konularda umulmadık gelişmeler yüzünden ne yapacaklarını şaşırabilirler. Bir aile büyüğü umulmadık bir çıkış yapabilir veya zorlayabilir. Evlerinde beklenmedik sorunlar çıkabilir.

- Aslan ve kovalar sağlıklarına özen göstermeliler. Çünkü ayın sonunda kadar olan zaman dilimi içinde hasta yatabilirler veya benzer durumlarda kalabilirler. Özellikle aslanların yanlarında çalışan veya birlikte çalıştıkları iş arkadaşlarıyla ilgili sürtüşmeler ortaya çıkabilir.

- Başak ve balıklar ise sosyal hayatları, sevgilileri veya çocuklarıyla ilgili bir durumdan ötürü harcama yapmak zorunda kalabilirler. Özellikle başaklar sevgilileriyle ilgili sürtüşmeler yüzünden gerilebilirler. Ayın sonunda katılmak istedikleri sosyal bir etkinliğin maliyeti onları zorlayabilir. Balıklar da eğlence yüzünden bütçelerini zorlayabilirler bu süreçte.

Haberin Devamı