Gazete Vatan Logo

Kazanan sektör oldu

Seçimin kazananı gayrimenkul sektörü oldu.

Haziran ve ardından Kasım Genel Seçimleri sürecinde belli oranda duraklama yaşayan gayrimenkul sektörü, seçimin ardından gözle görülür şekilde hareketlendi.

En önemli yatırım gayrimenkul

Pazar günü gerçekleşen seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkması, ekonominin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul sektöründe beklentileri canlandırdı. Mart ayından beri sektörde durgunluk yaşandığını vurgulayan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, önümüzdeki dönemde kredi faizleri ve dolar kurunun düşeceğini, altyapı yatırımlarının hızlanacağını öngördüklerini belirtti.

Seçim öncesinde özellikle yüksek fiyatlı gayrimenkullerin satışlarında durgunluk yaşandığını anlatan Taş, ‘’Dolar kurunun yükselmesiyle birlikte dolar birikimini gayrimenkul yatırımıyla değerlendirme yoluna gidenler, belli bir hareketlilik sağlamıştı. Genel anlamda ise sektörde satış adedinde bir düşüş vardı’’ diye konuştu.

Elzem ihtiyaçlar dışında harcama yapılmadığı bir dönemden geçildiğini belirten Gökhan Taş; ‘’Alıcılar, ‘parayı dolarda mı tutsam, seçimden sonra kriz çıkar da fiyatlar düşer mi’beklentisi içindeydi. Satıcılar, seçimden bir parti tek başına iktidar çıkarsa faizler düşer, satış hareketlenir beklentisindeydi. Son 6-8 aydır gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıp risk olarak görülmeye başlanmıştı. Yeni projelerde ciddi sıkıntılar vardı. İhtiyaç sahibi olmayan alıcılar, yeni konut projelerine mesafeli duruyorlar, risk kaynağı olarak görüyorlardı. Şu an bunlar sona erdi. Gayrimenkul, artık tekrar en önemli yatırım, kazanç, getiri aracı olmaya devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Dolar kuru düşecek"

Seçimlerin ardından, artık dolar kurunun düşeceği ve yatırımların tekrar başlayacağı bir sürece girileceğini dile getiren Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, şunları söyledi:

‘’Kredi faizlerinin düşecek olması, altyapı projelerinin hızlanacak olması, en önemlisi belirsizliğin bitmesinden dolayı çok ciddi anlamda bir hareketlilik başlayacak. Yatırımcının gayrimenkul sektörüne yönelik risk algısı, tekrar yatırım algısına doğru dönecek. Gayrimenkul aracılık sektöründe de çok hızlı bir büyüme gerçekleşmesini bekliyoruz. Kurumsal emlak ofisi açmak isteyen ve gayrimenkul danışmanı olmak isteyen girişimciler, piyasanın gidişatına göre karar verdikleri oranda ilgi ve hareketlilik artacak. ‘’

Haberin Devamı