Gazete Vatan Logo

Kanlı ay tutulması felaket habercisi mi?

Kanlı ay tutulması felaket habercisi mi?

28 Eylül günü o çok konuşulan kanlı ay tutulmasını yaşadık. Gece 03.10’dan sabah 06.30’a dek sürdü. Yılın en önemli gök olaylarından biri kabul edilen bu tutulma, tekrar 2033 yılında gerçekleşecek.

Daha önceki tutulmalar nelere neden oldu?

İhtilal sonrasındaki iç savaşa neden oldu. Sağ sol meselelerine neden oldu.

2033’teki tutulmadan sonra neler yaşanacak?
Büyük siyasi krizler olası.
Kanlı Ay tutulması dendeğinde bile içimizi hafif bir ürperti alıyor. Neden kanlı? Böyle denmesinin sebebi, Yahudi’lerin bayramları ile denk gelmesi. Bu kanlı Ay tutulması son 2 yılda meydana gelen tutulma serisinin sonuncusu aslında. Son 2 yıl içinde 3 tane kanlı ay tutulması meydana geldi. Yahudilere göre, kanlı ay tutulmasının sonuncusu yani dördüncüsü çok önemli. Zira tam anlamıyla sonun başlangıcına işaret etmekte. Bir nevi kıyametin başlangıcı.
Yılın en önemli gök olaylarından biri olarak kabul edilen ‘Süper Ay’ tutulması Ay’ın Dolunay şeklinde Dünya’ya en yakın konumunda olduğu sırada gerçekleşti. Dünya’nın gölgesinde kalan Ay kızılımsı bir renge büründü.
‘Tam Ay tutulması‘nın Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda olduğu sırada gerçekleşmesi nedeniyle ‘Süper Ay’ olarak nitelendirilen gök olayının en son 1982 yılında görüldüğü ve bu yıl ki tutulmanın ardından 2033 yılına kadar tekrar olmayacağı söyleniyor.
Tam tutulmalar, gücünü çok daha ortaya koyan, etkisini hissettiren tutulmalar. Genel olarak tutulmalar 6 ay kadar etkili olsa da bu tutulmanın etkisini 45 gün kadar hissedeceğiz. Koç burcundaki tutulmayı anlayabilmemiz için Koç burcu sembolizminin ne olduğunu iyi kavramamız gerekiyor. Bu burcun simgelediği yangınlar, aktif volkanlar, siyasi liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışları, sansasyonlar, yeni enerji türleri, enerji kaynakları, güneş enerjisi, demir erler, askerler, savaş, rekabete ve mücadeleye dayalı ortamların oluşması, sporcular, kahramanlık yapanlar, itfaiyecileri sembolize eder. Tutulma koç burcunda olacağından dolayı, öncelikle bu süreçte çok fazla yangın ve patlama haberleri gündemde sıkça yer alabilir. Burçlara göre etkileri ise şöyle:
Boğa: Bilinçaltınızda ilginç keşifler yapablirsiniz. Gizli bir hayranınızı öğrenebilirsiniz.
İkizler: Hayatınızı etkilyecek ilginç insanlarla karşılaşabilirsiniz.
Yengeç: Yeni kariyer fırsatları olabilir.
Aslan: Yeni projeler söz konusu.
Başak: Maddi destek alacaksınız.
Terazi: Yeni ve sürpriz ilişkiler geliyor.
Akrep: Ofiste değişiklik var.
Yay: Çocuklarınızla ilgili gelişmeler var.
Oğlak: Mülk satışı olacak.
Kova: Kardeşlerinizle ilgili yeni gelişmeler var.
Balık: Ani harcamalara hazır olun.
TUBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Müdürü Prof. Dr. Halil Kırbıyık: Yaşamımız etkilenmeyecek
Ay’ın yüzeyine güneşin ışıkları kenarlardan vurur ve yansıyarak Dünya atmosferi içinden geçer. Bu sırada Ay kırmızı, kızılımsı görünür. Yoksa ‘ay kanlı’ diye bir şey yok. Renklerden kaynaklanan bir şey. Bize göre Dünya üzerindeki insanların yaşamını etkileyecek herhangi bir fiziki olay olmayacak. Tamamen Güneş sistemi, evrendeki fiziksel kuralların işleyişi içinde gerçekleşen gök olayıdır.

Haberin Devamı

Astrolog Samiye Özbaş Soysal: 18-22 Kasım tarihlerine dikkat!
Ay tutulmaları genel itibariyle yaklaşık 6 ay kadar etkisini sürdürmeye devam edebiliyor. Bu nedenle de hemen o gün ya da o hafta görünür olaylar yaşatmasını beklemek yerine bunun etkili bir sürecin başlangıcı olduğunu kabul etmek çok daha doğru olur. Herkesin hayatında belli bir alanı harekete geçirecek bir tohum atılıyor. Filizlenmesi ve ürünün görünür hale gelmesi bizim bu etkiyi hissetmemiz bazen biraz zaman alabiliyor. Yorumları da bunu göz önünde bulundurarak okumanızı özellikle öneririm.
Bazılarımızın haritalarında bir gezegen, aks ya da özel bir nokta ile temas halinde olacak. Tabi ki onlar üzerindeki tesirleri, çok daha net ve kısa vadede görünür şekilde gerçekleşecek. Tutulma noktasıyla, diğer gezegenlerin, ilerleyen dönemlerde yapacağı temaslar bu dönemde gündeme gelen konuları tekrar tekrar tetikleyecek. Bu kez tutulma noktasının tetiklenmesi en yakın tarihlerde, 18-22 Kasım arasında Mars ile olacak. Bu tarihlerde, kaderselliği en çok işaret eden göstergelerden olan Ay düğümleri burç değiştirmiş, Kuzey Ay düğümü Mars ile kavuşum gerçekleştirmiş ve transit Mars ülkemiz haritasındaki Marsı tetikliyor olacak. Bu da bize seçim sonrası gündeminin ve olaylarının da oldukça yoğun olacağını düşündürüyor. Tutulmanın Koç burcunda olmasından ve tutulma haritasındaki diğer göstergelerin tesirinden dolayı cesaret, özgüven, hız, rekabet, inat, risk, ataklık gibi şeyler en çok ifade edilen şeyler olacak. Kaza, şiddet, öfke, agresyon, fiziksel ve duygusal anlamdaki yaralar tutulmanın kapsamında.
Astrolog Nuray Sayarı: Önümüzdeki 5 aylık süreçte bizi zor günler bekliyor
- Genel anlamda tutulma hepimizin farkındalığının artmasına neden oluyor. Ay tutulmaları duygu dünyamız üzerinde tetikleyici özellikle Koç burcundayken duygularımızda aşırı aceleci ve hırslı olmamıza neden oluyor. Lütfen risk almayalım.
- Bundan sonraki 5 aylık dönem hayatımızın en zor dönemi. Önümüzde bir seçim var, tutulmanın etkisiyle istenilen başarı ve istikrar alınamayacak. Belki 1,5 yıl sonra tekrar bir seçim yapılacak. Ülkemizi zor günler bekliyor. Medya patronlarında tutuklanmalar ve taşların yerinden oynaması söz konusu.

Haberin Devamı